Donacijom Zaklade "Sveti Mihael" knjižnica Kaznionice u Lepoglavi bogatija za 300 knjiga! Foto: PU varaždinska

Donacijom Zaklade "Sveti Mihael" knjižnica Kaznionice u Lepoglavi bogatija za 300 knjiga!

vv | 14.2.2023. u 18:33h | Objavljeno u Društvo

Na Međunarodni dan darivanja knjiga Zaklada "Sveti Mihael" obogatila fundus knjižnice Kaznionice Lepoglava

Inicijativu je pokrenula dječja spisateljica Amy Broadmoore 2012. godine, a po prvi put u obilježavanje Međunarodnog dana darivanja knjiga uključila se i Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael", čiji su članovi svojim donacijama obogatili fundus Kaznionice u Lepoglavi.

- Ovo je prva ovogodišnja akcija Zaklade za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" koju smo željeli upravo usmjeriti na darivanje, a tijekom godine spremamo i nove aktivnosti. Od ideje do realizacije proteklo je samo nekoliko dana, jer smo prošloga tjedna na 40. sjednici Upravnog odbora raspravljali o aktivnostima za ovu godinu i "rodila" se ideja da upravo krenemo s našim godišnjim aktivnostima uz darivanje knjiga. Skupili smo 300-tinjak knjiga, a zahvaljujemo i Gradskoj knjižnici i čitaonici Metel Ožegović iz Varaždina što se priključila ovoj akciji - istaknula je prilikom donacije knjiga upraviteljica Zaklade Sveti Mihael Jelena Blaži.

- Knjižnica u lepoglavskoj Kaznionici kontinuirao obogaćuje svoj fond i naši zatvorenici, moram reći, rado čitaju, pa je i ova donacija itekako dobrodošla - naglasio je upravitelj Kaznionice u Lepoglavi Dražen Posavec.

- Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" uskoro će objaviti novi javni poziv za financiranje projekata prevencije kriminaliteta na području Varaždinske županije, pa stoga već pozivam udruge, vrtiće, škole, gradove i općine da pripreme svoje projekte koji će kandidirati za sredstva iz našeg fonda - naglasila je prilikom donacije predsjednica Upravnog odbora Sandra Županić.

Zaklada za prevenciju kriminaliteta "Sveti Mihael" osnovana je Odlukom Županijske skupštine Varaždinske županije 19. studenog 2013. godine, a već na početku svog rada dobila je nagradu za najbolji projekt lokalne samouprave u području sigurnosti.

Donaciji knjiga u Lepoglavi nazočili su i zamjenik predsjednice Upravnog odbora Dalibor Božić i tajnica Zaklade Marina Kolarić