Donacijom Holcimovog Betaplasta do učionice na otvorenom! Foto: Prva privatna gimnazija s pravom javnosti Varaždin

Donacijom Holcimovog Betaplasta do učionice na otvorenom!

VV | 6.12.2022. u 18:36h | Objavljeno u Društvo

Učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin uskoro će dobiti zelenu učionicu na otvorenom, u kojoj će imati nastavu prirodoslovnih predmeta okruženi u vrtu s medonosnim i začinskim biljem.

Učionica na otvorenom uredit će se zahvaljujući donaciji međimurske tvrtke Betaplast, koja je školi u ovo predblagdansko vrijeme donirala opločnike.

- Kao škola, mi smo pred sebe postavili zadatak kojim ćemo u procesu odgoja i obrazovanja sustavno djelovati u skladu s odgovornim odnosom prema okolišu, kao i o načinu njegova očuvanja. Sva naša nastojanja, uloženi napori i ostvarene aktivnosti rezultiraju podizanjem ekološke svijesti, motivacije i osobne odgovornosti za okoliš. Uočili smo blagodati korištenja vanjskog prostora u nastavi i željeli smo približiti učenicima pozitivne strane boravka na otvorenom prostoru. Tako je nastala ideja da dvorišni prostor škole prenamijenimo u zelenu učionicu - istaknula je Sanja Perić, voditeljica PR službe škole.

Ravnateljica Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin Martina Pažur zahvalila je direktoru Holcimovog Betaplasta Igoru Bembiću na donaciji te direktoru poslovnice Kent Banke u Varaždinu Tomislavu Pavlicu, koji je pružio značajnu podršku da se ovaj projekt ostvari.  .

- Kent banka je naš vjerni partner u osiguravanju poslovanja rada škole i zahvaljujući direktoru Pavlicu došlo je do suradnje s Holcimom i Igorom Bembićem, članom Uprave Holcimovog Betaplasta te ove doista vrijedne donacije za našu školu - istaknula je Pažur.

Direktor Holcimovog Betaplasta Igor Bembić istaknuo je kako mu je izuzetno drago što su opločnicima tvrtke Betaplast pomogli u stvaranju učionice na otvorenom.

- Holcim već 30 godina posluje prema konceptu održivosti, kako na 10 proizvodnih lokacija širom Hrvatske, tako od ove godine i u Betaplastu u Totovcu. Upravo osobna odgovornost naših zaposlenika ima veliku ulogu u našem svakodnevnom poslu. Vjerujem da će učenici Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin biti znatiželjni i osim standardnog znanja prihvatiti priliku za učenje o okolišu, stavovima i vrijednostima koje nam trebaju da budemo zdravo i održivo društvo - rekao je direktor Bembić.

Direktor poslovnice Kent Banke u Varaždinu, Tomislav Pavlic, istaknuo je kako se Kent Banka na hrvatskom tržištu pozicionirala kao moderna i fleksibilna banka s jedinstvenim konceptom bankarstva, s fokusom na poslovanje s građanima, malim i srednjim poduzetnicima, ali i pomoći zajednici.

- Svojim tailor-made proizvodima svakom klijentu pristupamo individualno i tako smo prepoznali ideju Prve privatne gimnazije s pravom javnosti Varaždin te im pomogli u ostvarenju ovog važnog projekta. U Varaždinskoj poslovnici Kent Banke je team bankara koji je uvijek na raspolaganju klijentima. Nastojimo da svaki klijent bude zadovoljan klijent. Banka smo koja povezuje ideje, ljude i resurse, te je tako i došlo do ostvarenja ovog projekta - istaknuo je direktor Pavlic.