KAMO OVAJ TJEDAN? Donosimo sva događanja na jednom mjestu!

vv | 15.11.2022. u 13:00h | Objavljeno u Društvo

Srijeda, 16. studeni 2022.

Srijeda u Muzeju: Predavanje o klimatskim promjenama i opskrbi hranom

U sklopu Srijede u Muzeju, 16. studenoga u palači Herzer održava se predavanje "Jesu li klimatske promjene doista glavni krivac za nesigurnost u opskrbi hranom?", koje je pripremio dr. sc. Miljenko Ernoić.

Kako ističe predavač, nije dobro plašiti ljude da su glavni uzroci gladi na Zemlji klimatske promjene i povećanje broja stanovnika jer to nije istina i predstavlja retoriku nesposobnih svjetskih političara. Glad uzrokuje neravnomjerna raspodjela hrane, odnosno njezino trgovanje, bacanje, neodrživi sustavi proizvodnje koji uništavaju tlo i vodu kao osnovne resurse te stalni ratovi. Klimatskim promjenama moramo se prilagođavati, a svojim djelovanjem i odnosom prema prirodi doprinositi ublažavanju brzine i jačine njihova učinka na proizvodnju hrane.

DSC_0444.JPG

Četvrtak, 17. studeni 2022.

  • Gradska knjižnica i čitaonica Metel Ožegović: Predstavljanje knjige "Keltski mitovi i pripovijetke"

Prva sveobuhvatna knjiga o Keltskim mitovima, nakon premijernog predstavljanja na Interliberu svoje će korice otvoriti i varaždinskoj publici na predstavljanju koje će se održati 17. studenog u prostorima Gradske knjižnice i čitaonice Metel Ožegović, s početkom u 18 sati.

O knjizi "Keltski mitovi i pripovijetke" govorit će izdavač Josip Stanek, prevoditelj Nebojša Buđanovac i urednik Kristijan Petrović.

KELTSKI_MITOVI_POZIVNICA11.jpg

  • Mjesec astronautike u Čakovcu: Predavanje Deep Space Network iliti kako razgovaramo sa svemirskim sondama

Čakovec će od 10. do 30. studenog biti domaćin Mjeseca astronautike, čiji su organizatori Hrvatska zajednica tehničke kulture i Hrvatski astronautički i raketni savez, a suorganizatori Zajednice tehničke kulture grada Čakovca i Međimurske županije, kao i Astronomsko astronautičko društvo Zadar.

Kako bi se astronautika, raketna tehnika i raketno modelarstvo približili što većem broju zainteresiranih, manifestacija se svake godine održava u drugom gradu. U Čakovcu, uz prigodnu izložba u zgradi Scheier, održati će se i tri javna predavanja, koja će zainteresirani moći pratiti i uživo na FB stranicama Hrvatskog astronautičkog i raketnog saveza.

Drugo predavanje bit će se 17. studenog, a predavač će biti dipl. ing. el. Karlo Bermanec (ProGEO-Hrvatska) s temom "Deep Space Network iliti kako razgovaramo sa svemirskim sondama".

64552-3891e7c66e_L.jpg

Subota, 19. studeni 2022.

  • Varaždinski plac: "Bez zelja nema veselja"

Tradicionalna humanitarna manifestacija "Bez zelja nema veselja" održat će se u subotu na varaždinskom placu od 9.30 sati. Manifestacija je humanitarnog karaktera, a najpoznatije zimsko jelo naše kuhinje - sarmu, pripremaju PPP Cafuk i Udruga kuhara Varaždinske županije. Porcija sarme prodavat će se po 15 kuna.

FB.jpg

  • Sajam Vinyla u u Caffe baru Elephant

Nakon nekoliko godina, u Varaždin se vraća sajam gramofonskih ploča - u subotu, 19. studenog, od 10 do 16 sati u Caffe bar Elephant (Graberje 2). Dolaze izlagači iz Zagreba, Varaždina, Koprivnice, Čakovca i Lepoglave.

314953799_849577959556239_4013611532125933490_n.jpg

  • Kino Gaj: Besplatna projekcija filma "Šesti autobus"

Uoči 18. studenog, Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, POU Varaždin u Kinu Gaj organizira besplatnu projekciju filma "Šesti autobus". Projekcija će se održati u subotu u 18 sati u Kinu Gaj u Varaždinu.

treca-senzorna-vanima_2018.jpg

Označeno u