Dođite na Dan zimnice na varaždinskome placu i uživajte u grah salati Foto: Gradska tržnica Varaždin

Dođite na Dan zimnice na varaždinskome placu i uživajte u grah salati

Varaždinske vijesti | 2.9.2022. u 17:56h | Objavljeno u Društvo

Sandra Gašparić, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, u subotu na varaždinskome placu priprema svoju najdražu zimsku salatu

Varaždinska Gradska tržnica već tradicionalno organizira Dan zimnice.

Ove godine održat će se u subotu 3. rujna od 9 sati, a obilježit će ga gostovanje viralne kuharice Sandre Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade svoje grah salate.

Riječ je o vrlo ukusnoj salati u koju uz grah idu paprika, rajčica, luk i češnjak, te začini koji ovu salatu čine odličnim prilogom gotovo svakom jelu. Odlično se slaže i s tjesteninom i rižom pa se može konzumirati i topla s tim namirnicama. Recept će Sandra podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit će i na raspolaganju za pitanja i savjete.

Svi sastojci za Sandrinu zimnicu dostupni su na tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti staklenku. Krunoslav Čolo vodit će mini kviz znanja, a najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno pedeset staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti.

Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice, posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice na tržnici će se prodavačima pridružiti i udruge koje će nuditi domaće slastice ali i rukom rađenu domaću zimnicu.

Pozivaju se stoga svi na plac - oni koji kuhaju po sastojke, a oni koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica i udruga.

dan_placa_18092021_29_photocopyright_by_godar_27082022_1.jpg