KAMO ZA DOČEK Koncerti, doček u podne, a slavi se i ulazak u Schengen. Donosimo pregled Foto: unsplash/ilustracija

KAMO ZA DOČEK Koncerti, doček u podne, a slavi se i ulazak u Schengen. Donosimo pregled

vv | 29.12.2022. u 21:00h | Objavljeno u Društvo

Varaždin već tradicionalno u Novu godinu ulazi – trčeći. Već desetljećima se njeguje jedinstvena tradicija Novogodišnje utrke, koja je postala svojevrsnim zaštitnim znakom. Novogodišnja utrka, 44. po redu, počinje u ponoć, a u njoj će sudjelovati dvjestotinjak trkača.

Od 12 do 13 sati Moto klub Baroker iz Varaždina obilazit će grad obučeni u mrazove i mrazice te slatkišima i voćem darivati i uveseljavati djecu i sve prisutne u podne na Trgu kralja Tomislava. Advent na Stančiću ugostiti će DJ-a Maria Horvata, od 11 do 15 sati, koji će sve posjetitelje uz glazbeni program polako pripremati za doček 2023. godine. Novogodišnji program na Korzu počinje u 22 sata nastupom grupe Dobre vibracije.

Doček u podne

Doček Nove godine Novi Marof će i ove godine imati nešto ranije, u podne. Provjereno dobra atmosfera, ove godine uz Ex Zodiac band, zagrijat će sve prisutne, poručuju iz TZ Grada Novog Marofa. Suradnja s udrugom "Pinta" na promociji vina marofskog kraja, "Mladima za Marof" na zimskom izdanju biciklijade "Šic na bic", ali i šetačima koji će poći na "Šetnju Rabuzinovim bregima", program je koji nudi za svakog ponešto. Osigurana je i bogata tombola.

- U svakom slučaju, ovu subotu započnite kod KC Ivan Rabuzin, a kasnije preselite u kafiće našeg grada. Program započinje u 10 a, završava u 14 sati. Vidimo se na Dočeku u podne u Marofu, jer ziher je ziher - poručili su iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Doček u podne ima i Općina Vinica. Okupljanje uz čaj i kuhano vino počinje u 11 sati ispred DVD-a Vinica, a u 12 sati slijedi veliki vatromet i novogodišnja čestitka.

Ivanec bez vatrometa

U Ivancu novogodišnji program počinje na Staru godinu u gradskom parku u 22 sata. Nastupa La Boheme Band, uz koji će u ponoć, zvucima prvog novogodišnjeg valcera, svi okupljeni uplesati u Novu 2023. godinu. Prve novogodišnje čestitke uputit će zamjenik gradonačelnika Marko Friščić.

Grad će sve sve nazočne počastiti sa 100 litara kuhanog vina i 30-ak litara čaja. Klizalište će biti otvoreno do 2 sata ujutro. Prijelaz iz Stare u Novu godinu prvi put neće biti obilježen tradicionalnim vatrometom.

Varaždinske Toplice staru godinu ispratit će kod Caffee bara Bernarda uz Tamburaški sastav "Svita" u 11 sati, dok će se u podne puštati baloni. Organiziran je i doček Nove godine uz cjelovečernji program i gratis fingerfood, a prisutne će zabavljati DJ Kokić.

Lepoglava i Ludbreg bez dočeka

Lepoglava neće imati organizirani doček Nove godine na otvorenome, dok Ludbreg u Novu 2023. ulazi vatrometom.

Općina Cestica nema organizirani doček Nove godine, a neće imati ni vatromet. Općina će na Staru godinu u 14 sati organizirati svečani ulazak Hrvatske u Schengenski prostor u Dubravi Križovljanskoj kod caffe bara "Zeko" - otkrio nam je načelnik Općine Mirko Korotaj.

Ulazak u Schengen, kao i doček Nove godine u podne, imat će i Višnjica. Višnjičke Udruge organiziraju doček u Zlogonju kod graničnog prijelaza. Zajedničko odbrojavanje bit će uz vatrogasne sirene, dok će dolazak nove obilježiti pucanj kuburaša. Nakon svečanog rezanja vrpce kao znaka ukidanja granica, posjetitelje očekuje druženje uz glazbu, vino i kobasice.