Djelatnici hitne pomoći na kongresu u Trakošćanu, održana i atraktivna pokazna vježba Foto: HUDHMP

Djelatnici hitne pomoći na kongresu u Trakošćanu, održana i atraktivna pokazna vježba

Varaždinske vijesti | 22.10.2022. u 18:40h | Objavljeno u Društvo

Ovog se vikenda, od 21. do 23. listopada, u Trakošćanu održava jubilarni, 25. međunarodni kongres u organizaciji Hrvatske udruge djelatnika hitne medicinske pomoći.

Osim djelatnika Hitne službe iz Hrvatske, sudjeluju i njihovi kolege iz Italije, Slovenije, Mađarske, BiH, Makedonije, Austrije i Španjolske. kao i kolege iz policije, vatrogastva i gorske službe spašavanja.

Kroz tri se dana održava niz zanimljivih predavanja i radionica, a teme predavanja su, među ostalim, primjena kirurškog ljepila u hitnoj medicini, implementacija moderne tehnologije za sustavni nadzor kvalitete rada u hitnoj medicinskoj službi, KOPB i astma, ultrazvuk u hitnoj službi te dijete kao hitni bolesnik, dok su teme radionica bile oživljavanje novorođenčeta po porodu i izvlačenje osobe iz vozila. Održan je i okrugli stol "Hitna medicina u svjetlu budućih zakonskih okvira".

Za javnost najatraktivniji dio kongresa svakako je bila pokazna vježba koja je održana danas ispred hotela Trakošćan, s podrškom helikoptera iz Slovenije te ostalih žurnih službi Hrvatske.

Galerija slika