Dječji vrtić "Dječji svijet" domaćin europskog projekta "Creating, experimenting and cooperating" Foto: Varaždinska županija

Dječji vrtić "Dječji svijet" domaćin europskog projekta "Creating, experimenting and cooperating"

Varaždinske vijesti | 5.6.2018. u 12:28h | Objavljeno u Društvo

Zamjenik župana Varaždinske županije Tomislav Paljak primio je u ponedjeljak u Županijskoj palači u Varaždinu predstavnice dječjih vrtića iz Portugala, Poljske, Bugarske, Grčke i Litve koje u Varaždinskoj županiji borave u sklopu EU projekta ERASMUS+ "CEC-ECE (Creating, experimenting and cooperating - Improving practices in early childhood education)“, a domaćin im je varaždinski dječji vrtić "Dječji svijet".

Gošće u Varaždinu borave od 4. do 8. lipnja, a njih 18, osim razmjene stručnih iskustva s ciljem unapređivanja odgojno obrazovnog rada u svojim sredinama, u vrtiću će kroz tjedan dana sudjelovati u brojnim aktivnostima s djecom i roditeljima.

Dožupan Paljak je gošće upoznao s bogatom poviješću i aktualnim projektima Varaždinske županije, istaknuvši kako vjeruje da će kroz dio projekta koji se provodi kod nas steći vrijedna iskustva na području odgojno-obrazovne prakse kroz teme voda, zemlja, zrak i šuma, na čemu se osobito radi u njihovom vrtiću-domaćinu. Svima je zaželio ugodan boravak u Varaždinskoj županiji te je iskoristio priliku i upoznao goste s projektima koje provodi Varaždinska županija na području obrazovanja.

- Drago mi je da imamo prilike ugostiti predstavnice mnogih dječjih vrtića iz različitih zemalja, pohvaliti njihovo sudjelovanje u ovome projektu, ali i čuti neka nova iskustva, ideje  i zanimljivosti – rekao je Paljak.

U ime domaćina projekta, Dječjeg vrtića "Dječji svijet", na gostoprimstvu je zahvalila ravnateljica vrtića Ljubimka Hajdin. Ovom je vrtiću koji, osim u Varaždinu, djeluje i u Beretincu i u Petrijancu, "CEC-ECE“  treći EU projekt, a preko eTwinning platforme Vrtić je do sada proveo 24 projekta, dok su četiri u tijeku. Ovo godine "Dječjem svijetu" je, kao samo jednom od tri vrtića u Hrvatskoj, dodijeljena oznaka eTwinning škole za godine 2018. i 2019. godinu.

040618_vrtici_2.JPG

040618_vrtici_3.JPG

040618_vrtici_4.JPG