Denis Peričić i Tomislav Ribić u polufinalu za nagradu Kamov Hrvatskog društva pisaca Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Denis Peričić i Tomislav Ribić u polufinalu za nagradu Kamov Hrvatskog društva pisaca

VV | 29.10.2022. u 07:58h | Objavljeno u Društvo

Među 10 polufinalista za nagradu Kamov 2022., koju dodjeljuje Hrvatsko društvo pisaca našao se magistar znanosti o književnosti i profesionalni književnik Denis Peričić sa svojom zbirkom pjesama "105 godina samoće" te Tomislav Ribić sa zbirkom pjesama"Dve rali zmeržnjenoga jognja".

- Žiri Nagrade Janko Polić Kamov, u kojem su Andrea Zlatar Violić, Velid Đekić i Nikola Petković, odabrao je deset polufinalista nagrade koja se dodjeljuje za najbolje književno djelo napisano na hrvatskom jeziku. Uoči dodjele nagrade, koja će biti na Kamovljev rođendan, 17. studenog u Zagrebu, bit će proglašeno pet finalista - izvijesili su iz Hrvatskog društva pisaca.

Uz Denisa Peričića sa "105 godina samoće" i Tomislav Ribić s "Dve rali zmeržnjenoga jognja", u polufinalu su Andra Antolić (Svojevrsna), Renato Baretić (Zadnja ruka), Velibor Čolić (Emigrantska mantra), Denis Ćosić (Košute su plakale bez rogova), Nada Gašić (Posljednje što su vidjele), Tatjana Gromača (Berlin, Pula, Varšava), Borivoj Radaković (Ne plači, dušo) te Sanjin Sorel (Lampedusa).

Nagradu Janko Polić Kamov ustanovilo je Hrvatsko društvo pisaca 2014. godine, a kriterij odabira prvenstveno je književna izvrsnost. Nagrada istovremeno promiče inovativnost, bilo u stilsko-jezičnom ili u tematskom smislu.