David Geček brončani na natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola u Litvi Foto: Gospodarska škola Varaždin

David Geček brončani na natjecanju ugostiteljskih i turističkih škola u Litvi

vv | 17.11.2023. u 19:26h | Objavljeno u Društvo

Od 6. do 11. studenoga u Vilniusu u Litvi održano je natjecanje europskih ugostiteljskih i turističkih škola u sklopu AEHT konferencije. Ugostilo je 24 škole i preko 800 natjecatelja. 

Natjecanje je održano u 12 ugostiteljsko - turističkih disciplina, po sistemu timskog natjecanja. U svakoj disciplini natjecalo se najmanje dvoje natjecatelja iz raznih država i to na engleskom jeziku kao službenom jeziku natjecanja.

Gospodarska škola Varaždin natjecala se u 3 discipline: David Geček u disciplini Dechatlon Coocking Competition, Max Tišljar Vitez u disciplini Front office i Ema Pačalat u disciplini Tourist destination. U sklopu konferencije sudjelovali su nastavnici mentori Nevenka Bosilj, Željka Bačan i kordinator projektnih aktivnosti ReCeZa Saša Pokos.

Veliki uspjeh škola je doživjela u disciplini Decathlon Cooking Competition u kojoj je učenik David Geček s partnerom iz Nizozemske (Ian Louwers) i partnericom iz Litve (Martyna Baltaduonyte) osvojio izvrsno 3. mjesto.

David se vrijedno pripremao u praktikumu naše škole sa svojom mentoricom Nevenkom Bosilj, kao i u restoranu Bedem gdje pohađa stručnu praksu - priopćili su iz Gospodarske škole Varaždin.

Uz Gospodarsku školu Varaždin, u sklopu projekta ReCeZa – Regionalni centar Zabok na natjecanju su sudjelovali partnerski učenici i nastavnici Srednje škole Zabok, Srednje škole Prelog i Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar. 

IMG_1280.jpeg