Danas je njihov dan: Lidrano u kazalištu okupio učenike iz cijele županije

| 29.2.2016. u 11:56h | Objavljeno u Društvo

U gledalištu HNK u Varaždinu održava se danas Lidrano 2016. - županijska smotra literarnog, dramskog i novinarskog stvaralaštva. Na otvaranju smotre, uz brojne učenike i mentore, bili su i varaždinski župan Predrag Štromar te njegov zamjenik Alen Kišić.

- Varaždinska županija dugi niz godina usklađuje interese i poduzima aktivnosti u svrhu ravnomjernog razvoja slobodnih aktivnosti u svim školama na svom području. Također financijski sudjeluje u ostvarenju programa slobodnih aktivnosti, natjecanja, susreta i smotri na županijskoj razini, te nagrađuje najbolje učenike i mentore. Moram pohvaliti odgojno obrazovne ustanove Varaždinske županije koje uz gradove i općine kao jedinice lokalne samouprave rade na ostvarivanju vrijednih zadaća i ciljeva. No, najviše zasluga u ostvarivanju tih ciljeva i u ostvarivanju vrijednih rezultata imaju učenici i njihovi mentori, te učitelji osnovnih i srednjih škola s područja Varaždinske županije – rekao je Štromar te dodao  kako  ova smotra ima izuzetnu vrijednost, a to je njegovanje hrvatskog jezika i promicanje literarnog, dramsko-scenskoga i novinarskoga izraza.

Nakon svečanog otvorenja, na kazališnim daskama predstavili su se učenici sa svojim radovima. Inače, na razini osnovnih i srednjih škola ove se godine na smotru prijavilo dvjesto učenika iz svih škola.

Označeno u