Sandra Gašparić Foto: Gradska tržnica Varaždin

Dan zimnice na varaždinskom placu uz radionicu izrade pekmeza od jabuka Sandre Gašparić

Varaždinske vijesti | 27.8.2019. u 08:00h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Varaždinska Gradska tržnica već treću godinu zaredom organizira Dan zimnice.

Ove godine održat će se u subotu 31. kolovoza, a obilježit će ga gostovanje viralne kuharice Sandre Gašparić koja će u ovoj prigodi održati radionicu izrade svojeg pekmeza od jabuka. Riječ je, naime, o malo drugačijem pekmezu koji će razuvjeriti sve one koji proces kuhanja pekmeza smatraju dugotrajnim i neisplativim. Sandrin pekmez od jabuka okusom podsjeća na pekmez od marelice, može se pripremati u bilo koje doba godine, idealan je za palačinke i slatke zalogajčeke, a oduševit će sve koji će ga koristiti kasnije i u pripremi kolača.

Sandra, talentirana blogerica i vlasnica portala ReciPeci, jednog od najpopularnijih portala za gastronomiju u Hrvatskoj, u svoj pekmez stavlja i jedan sasvim neobičan 'tajni sastojak', zahvaljujući kojemu ovaj pekmez ima tako jedinstven okus i zove na još. 'Tajni sastojak', kao i naravno cijeli recept, Sandra će podijeliti s posjetiteljima na tržnici, a bit će i na raspolaganju za pitanja i savjete.

Svi sastojci za Sandrin neodoljiv pekmez dostupni su na tržnici, a uz malo sreće, posjetitelji će moći i osvojiti staklenku. Naime, tržnica priprema mini kviz znanja, a najupućeniji znalci o zimnici osvojit će ukupno četrdeset staklenki, koliko će ih Sandra toga dana pripremiti.

Ovo doba godine idealno je za konzerviranje voća i povrća jer ga ima u izobilju, a svi koji se posvećuju pripremi zimnice, posjećuju i plac. Povodom službenog Dana zimnice prodavači na tržnici će nuditi i zimnicu od svojih proizvoda, a naravno, sve će 'kumice i kumeki' rado podijeliti pokoji savjet i recept sa svojim kupcima.

Pozivaju se stoga svi na plac - oni koji kuhaju po sastojke, a oni koji ne kuhaju, po gotove pripravke varaždinskih kumica. Započnite stoga španciranje na predzadnjem danu Špancirfesta, upravo posjetom varaždinskome placu!