Plesačicama i plesačima Takta pet naslova državnih prvakinja i niz medalja

Varaždinske vijesti | 3.2.2024. u 09:00h | Objavljeno u Društvo

Sportski natjecatelji, plesači i plesačice članovi varaždinskog Plesnog kluba Takt, osvojili su novih pet naslova državnih prvaka i 11 medalja ukupno na državnom prvenstvu u standardnim plesovima koje se održalo u Zagrebu, u organizaciji SPK Harmony i Hrvatskog sportskog plesnog saveza.

U kategoriji osnovaca solo naslov državne prvakinje osvojila je Tessa Hrženjak. U kategoriji mlađe mladeži solo naslov državne prvakinje osvojila je Ramona Pečar.

U kategoriji starije mladeži solo i kategoriji natjecateljica solo do 21 godine (U-21) dva naslova državne prvakinje osvojila je Marta Majcen.

U kategoriji malih timova u kategoriji mladež državne prvakinje su Anja Strelec, Karolina Bogović, Emili Šobak i Korina Eršeg. U kategoriji mladeži solo državna viceprvakinja je Emili Šobak.

U kategoriji starije mladeži solo i kategoriji natjecateljica solo do 21 godine (U-21) dva naslova državne viceprvakinje osvojila je Maja Racanović.

U kategoriji osnovaca – plesni parovi državni viceprvaci su Borna Habulan Budja i Dita Habuzin. U kategoriji mladeži solo Korina Eršeg osvojila je treće mjesto i brončanu medalju.

U kategoriji starije mladeži solo Iva Friščić osvojila je treće mjesto i brončanu medalju.Vrhunske rezultate i plasman u finalna natjecanja ostvarili su Iva Frišćić u kategoriji U-21 solo - 4. mjesto, Ivan Pilinger i Anja Strelec u kategoriji mlađe mladeži 4. mjesto, Natali Franolić u kategoriji starije mladeži solo 5.mjesto, Nicole Vidrač u kategoriji osnovaca solo 6. mjesto, Vana Biškup u kategoriji mlađe mladeži solo 6. mjesto.

Dobar rezultat ostvarili su i Luka Gladović i Elena Majcen koji su u kategoriji starije mladeži zauzeli 7. mjesto, Filip Marčun i Barbara Videc u kategoriji mlađe mladeži zauzeli 8. mjesto, Leon Grgić i Tia Ivana Palata koji su u kategoriji mladeži bili 8., Leona Borak u kategoriji osnovaca solo zauzela je 9. mjesto, Ela Alibašić u kategoriji starije mladeži solo okončala je na 9. mjestu, Izabel Franolić u kategoriji mlađih osnovaca solo zauzela je 10. mjesto, a Mia Solina u kategoriji mlađe mladeži solo – 18. mjesto.

Dvije članice Takta Linda Šoštarek i Karolina Bogović (u paru sa Matejom Bolšecom) nisu uspjele završiti natjecanja u svojim kategorijama na državnom prvenstvu.

Na Lindu (najuspješniju sportašicu mlađih dobnih kategorija do 16 godina za 2023. godinu) je značajan trag ostavila bolest od koje se još nije u potpunosti oporavila te je iz zdravstvenih razloga i sigurnosti morala odustati od daljnjeg natjecanja nakon četvrtfinala.

Karolina Bogović osvojila je naslov državne prvakinje sa svojim kolegicama iz grupe Sparkle squad, a tijekom polufinalnog natjecanja u kategoriji mladeži u parovima sa partnerom Matejom Bolšecom zadobila je ozbiljan udarac u glavu tijekom sudara sa drugim plesnim parom zbog čega je nažalost bila potrebna hitna liječnička intervencija te je nakon obrade na hitnom bolničkom prijemu zadržana u bolnici.

Nakon par dana u bolnici Karolina je otpuštena na kućno liječenje, a misli svih nas u Plesnom klubu Takt iz Varaždina usmjerene su prvenstveno na oporavak naše natjecateljice, vrhunske sportašice i državne reprezentativke.