Članovi DVD-a Lovrečan Dubrava održali 86. sjednicu skupštine

Varaždinske vijesti | 6.3.2024. u 18:45h | Objavljeno u Društvo
Zapovjednik Milenko Biškup podnio je izvještaj o radu vatrogasne postrojbe, a čestitke za 50 godinu rada u vatrogastvu primio Mirko Rižmarić iz Brezja Dravskog

Izvještajna sjednica Skupštine DVD-a Lovrečan Dubrava održana je u subotu, 3. ožujka, u dvorani istoimenog vatrogasnog doma. Uz članove DVD-a Lovrečan Dubrava sjednici je bio prisutan i načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj i predsjednik Općinskog vijeća Općine Cestica, predsjednik VZO Cestica, predstavnici udruga, sponzori i donatori i brojni drugi gosti.

Od izaslanstava slovenskih društava bili su predstavnici pobratimljenih društava, PGD Korena i PGD Bukovci, te PGD Maribor – Pobrežje, Cirkulčane i Zavrč, te vatrogasna društva iz Vatrogasne zajednice općine Cestica, DVD Gornje Vratno, Križovljan Cestica, Virje Križovljansko, Babinec i Gradišće.

Nakon jednoglasno prihvaćenog dnevnog reda uz predsjednika DVD-a, u radno voditeljstvo izabrani su Mladen Kumek i Antonio Korotaj.

Opširno izvješće o radu Upravnog odbora o radu društva pročitala je tajnica Davorka Hrnčić, a svoje 42 izvješće o radu vatrogasne postrojbe DVD-a Lovrečan Dubrava u 2023.-oj godini podnio je Milenko Biškup, vatrogasni časnik 1. klase.

Istaknuo je da su lovrečanski vatrogasci tijekom godine imali 16 tehničkih intervencija i 9 gašenja požara, najviše na otvorenom prostoru.

Zbog nevremena, obilnih kiša i prouzročenih bujičnih poplava sve vatrogasne postrojbe s područja VZO Cestica, 16. svibnja, odradile su 40 intervencija ispumpavanja vode, a zbog izlijevanja rijeke Drave s poplavljenog područja, 4. kolovoza 2023.., evakuirano je nekoliko osoba, nakon čega su vatrogasci radili na ispumpavanju vode i čišćenju muljem ispunjenih objekata.

O financijsko materijalnom poslovanju govorio je Miro Mikec, a izvješće Nadzornog odbora pročitao je Luka Prikratki dok je izvješće o brojnom stanju predočio Zvezdan Korotaj. Sva izvješća su jednoglasno prihvaćena kao i plan rada i financijski plan za 2024. godinu.

Čestitke vatrogascima DVD-a Lovrečan Dubrava na uspješno radu i zahvalnost za dugogodišnju suradnju u ime slovenskih vatrogasnih društava uputio je Milan Majer iz PGD-a Bukovci, a čestitku na uspješnom radu potom je uputio Darko Majhen, zamjenik predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije.

Čestitke vatrogascima na svestranom radu u spašavanju ljudi i imovine stanovništva na području općine Cestica, kao i na svim ostalim područjima društvenog života uputio je načelnik Općine Cestica Mirko Korotaj, a u završnom dijelu svog obraćanja obećao je daljnju pomoć Općine u razvoju društva te naglasio da će se založiti za energetsku obnovu zgrade DVD-a Lovrečan Dubrava.

U završnom dijelu 86. sjednice skupštine DVD-a Lovrečan Dubrava uručene su zahvalnice sponzorima i podupirateljima društva, a uvjerenja o osposobljenosti za vatrogasca primili su Mateo Rožmarić, Dejan Rugan i Patrik Zebec.

Čestitke za 20 godina u vatrogastvu primio je Denis Veršić, a zahvalnost za pedeset godina u redovima Dobrovoljnog vatrogasnog društva Lovrečan Dubrava primio je Mirko Rižmarić iz Brezja Dravskog.

Pristupnice za članstvo u DVD- Lovrečan Dubrava potpisali su Valerija Ivanuša i Dejan Rugan, a po završetku sjednice druženje je nastavljeno uz nastup glazbenog sastava Vočanec.