CIVILNA ZAŠTITA VARAŽDIN Obilježava Dan europskog broja 112 uz kviz znanja i takmičenje u orijentacijskom kretanju

MGA | 9.2.2023. u 17:30h | Objavljeno u Društvo

Područni ured civilne zaštite Varaždin, povodom obilježavanja Dana europskog broja 112, danas je u OŠ Novi Marof održao kviz znanja pod nazivom „Zovi 112“. U kvizu su sudjelovala djeca četvrtih razreda, tri ekipe po dvoje učenika, a odgovarali su na pitanja vezana uz broj 112, HGSS, vatrogasce, policiju i hitnu medicinsku pomoć. Na kvizu je sudjelovalo ukupno 52 djece, a PUCZ Varaždin osigurao je za njih prigodne nagrade.

Aktivnosti povodom Dana europskog broja 112 nastavljaju se i sutra kad će se s početkom u 10 sati kod planinarskog doma Ham na Pokojcu održati takmičenje u orijentacijskom kretanju.

Učestvovat će deset ekipa sastavljenih od pripadnika Javne vatrogasne postrojbe, Vatrogasne zajednice Varaždinske županije, Gradskog društva Crvenog križa Varaždin, Društvo crvenog križa Varaždinske županije, OKC Policijske uprave Varaždinske, Nastavni zavod za hitnu medicinu Varaždinske županije, HGSS stanica Varaždin, Stožera civilne zaštite Varaždinske županije, Stožera civilne zaštite grada Varaždina i PUCZ Varaždin – Županijski centar 112. Po stazi kojom će se ekipe kretati bit će postavljene kontrolne točke koje će sudionici morati pronaći. Tijekom kretanja koristit će se radio uređaji za javljanje s kontrolnih točaka.

Galerija slika