Čakovečko Porcijunkulovo u šarenom i osvježenom izdanju, a jedna od novosti je “Prcinkulovski plac”

VV | 28.7.2022. u 11:09h | Objavljeno u Društvo

Porcijunkulovo samo što nije pokucalo na vrata Čakovca, a ove godine doživjet ćemo ga u nešto drugačijem izdanju. Prepoznatljivi simbol te velike međimurske manifestacije, viseći šareni kišobrani, već su postavljeni po centru grada i tako nagovještaju dolazak dana dobrih emocija i pozitivne atmosfere u gradu Zrinskih.

Iz godine u godinu posjetitelji traže nove i jedinstvene sadržaje, što organizatorima daje vjetar u leđa da svaki put manifestaciju ponovno osmisle, prošire i obogate novim iskustvima i doživljajima. Tako je jedna od novosti “Prcinkulovski plac”, na kojem će biti smješteni izlagači i prodavači tradicijskih i prehrambenih proizvoda, koji su dosad bili raštrkani po gradu.

Posjetitelji će se tako moći kružno kretati kroz grad, čime se nastoje smanjiti gužve i “čepovi”, a ujedno će moći pobliže upoznati sve ono posebno i autohtono što Međimurje nudi. Porcijunkulovo će se odvijati od 28.7. do 2.8.2022., a osim glavnih koncerata u jezeru podno Staroga grada, ljubitelji alternativne i urbane glazbe moći će uživati u nastupima domaćih renomiranih izvođača na novoj bini u Urban Parkiću, odnosno u Parku Rudolfa Kropeka.

Novina je i Dječja zona uz istočni obod Perivoja s brojnim sadržajima za one najmlađe. Posjetite Čakovec krajem srpnja i početkom kolovoza, upijte šarenilo sadržaja te ponesite najljepše uspomene s Porcijunkulova.