BIŠKUPEC Svečanim programom, u kojem su sudjelovali svi školarci, proslavljen Dan škole na III. OŠ

VV | 30.6.2024. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

U utorak, 18. lipnja, svečanim je programom obilježen Dan III. osnovne škole Varaždin, u Biškupcu.

Program su vodili učenici osmih razreda Eva Kočet, Petra Tržec, Jan Dilber i Dominik Paurević, koordinatorice su bile učiteljice Ivana Fiket i Ružica Marčec, a nastupili su svi učenici, od prvih do osmih. Na samom početku nazočnim gostima, učenicima, učiteljima i roditeljima obratila se ravnateljica škole Anica Vragović. U svome govoru istaknula je kako je svaki učenik vrijedan i važan te da je svatko u nečemu dobar i uspješan. Ovogodišnji program povodom Dana škole stoga je zamišljen tako da svaki učenik barem na trenutak stane na pozornicu.

Obraćajući se roditeljima, podsjetila je da razvoj životnih vrijednosti i obrazovanje počinju kod kuće, a nastavljaju se u školi. Zahvalila je roditeljima, učiteljima i svim zaposlenicima škole, osnivaču škole Gradu Varaždinu, svima koji su na bilo koji način doprinijeli radu škole.

Najprije su nastupili ovogodišnji prvašići koji su zajedno otpjevali pjesmu Kad si sretan. Pjesmu su s njima uvježbale učiteljice Štefica Radić, Renata Koren i Anja Amadori. Učenice 2.a razreda Klara Cerovečki, Lucija Lihtar i Tina Volarić napisale su glazbu i tekst za pjesmu Planet Zemlja koju su otpjevale zajedno s prijateljima iz razreda. Nakon njih uživali smo u plesnoj točki učenika 2. b razreda: Hoki- poki. Pripremale su ih učiteljice Mirjana Pospiš i Dubravka Levatić. 3. a predstavio se pjesmom iz filma Vlak u snijegu, Himnom zadrugara, i pjesmom Šaputanje. Pjevati vole i u 3.b razredu čiji su učenici izveli pjesmu Kad bi svi, a nakon nje donijeli su i dašak ovogodišnjeg Eurosonga pjesmom i plesom uz Rim Tim Tagi Dim. Svoje nastupe pripremili su sa svojim učiteljicama Mirjanom Orešković i Suzanom Kućar.

Četvrtaši su se predstavili glumom, plesom i pjesmom: 4.a izveo je glazbeno- scensku igru Veseli vokali, 4. b nastupio je s plesnom točkom Macarena, a 4. c je otpjevao pjesmu Ptica selica. Točke su uvježbali sa svojim učiteljicama Ružicom Marčec, Natašom Dolenc i Lidijom Cerovčec. 5.a izveo je glazbeno-scensku točku Body percussion - We will rock you, učenici 5. b pozvali su publiku da ih bolje upoznamo gledajući kratki film o njima, a 5.c rasplesao je publiku u dvorani svojim veselim plesnim nastupom. Pripreme su pratile njihove razrednice Milana Popović Vindiš, Ozana Purgar i Ivana Gradečak. 6.a je otpjevao pjesmu Stojin na kantunu, a 6.b Ja sam za ples. Pripremile su ih razrednice Viktorija Mia Jepure i Branka Pentić, koja je sa svojim razredom odlučila i nastupiti.

Sa svojim učenicima nastupile su i razrednice 7.a Željka Hutinski i razrednica 7.c Ivana Sukačić. Učenici 7. a pripremili su neobičnu koreografiju u svojoj Plesnoj borbi, a 7. b i c su otplesali engleski valcer. U pripremama je sudjelovala i razrednica 7.b razreda, Valentina Lončarević. Učenici iz 8.b pripremili su zanimljivu prezentaciju o svojih osam godina u ovoj školi, a na sličan način predstavio se i 8.c razred. Učenici 8.a razreda za svoj su nastup izabrali pjesmu As tears go by koju su na samom kraju programa izveli svi osmaši dok su ih dvojica učenika pratila na gitari: Jan Dilber iz 8.a i Roko Kočet, bivši učenik škole, a sad učenik 1. razreda Glazbene škole. Podrška u pripremi bili su im njihovi razrednici Zdravka Strmečki, Katarina Rajković i Darko Škerbić.

Voditelji su za sam kraj izabrali jednu lijepu misao Pabla Picassa: „ Smisao života je pronaći svoj dar, a svrha iskoristiti taj dar za dobro drugih. „Nekima od nas“, rekli su voditelji, „ova je škola pomogla otkriti svoj dar, a mi koji smo na odlasku iz ove škole potrudit ćemo se iskoristiti otkriveni dar za dobro drugih.“, stoji u tekstu koji je sastavila Zdravka Strmečki.

Označeno u