BALONAŠTVO Posjetitelji Špancirfesta letjeli u balonu zahvaljujući grupi Ducati

Varaždinske vijesti | 28.8.2017. u 20:02h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Na netom završenom Špancirfestu ludbreška tvrtka Ducati komponenti imala je svoj izložbeni prostor na bedemima Starog grada na kojima je izložila svoje proizvode.

Uz veliko zanimanje, razgledali su ih predsjednik Vlade RH Andrej Plenković, potpredsjednik Vlade i ministar Predrag Štromar, varaždinski župan Radimir Čačić i varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok. Velik su interes pokazali i brojni građani i posjetili VIP zone, osobito za let balona koji je omogućio upravo Ducati.

Uzdignuvši se balonom podno bedema Staroga grada u Varaždinu župan Radimir Čačić ukazao je na potencijale razvijanja balonaštva kojeg Varaždinska županija posjeduje, dok je s vlasnikom tvrtke Ducati Energia Guidalbertom Guidiom varaždinski gradonačelnik razgovarao o gospodarskoj suradnji. Budući da tvrtka Duccati ima sjedište i pogone u Ludbregu, dogovoreno je i šira suradnja tvrtke s gradom Varaždinom.

Osvrnuo se i na svoj posjet Špancirfestu, odnosno sponzorstvo Ducatija, navodeći da smatra da je njegova uloga kao vlasnika Ducati grupe podržati manifestacije u zemljama u kojima se nalaze njegove tvrtke.