Ana Duga sudjelovala na seminaru Osnaživanje i umrežavanje stručnjaka u radu s osnovnoškolcima

vv | 12.5.2024. u 11:56h | Objavljeno u Društvo

Ana - udruga za pomoć djeci i obiteljima po predsjednici Ani Duga sudjelovala je na seminaru koji je održan u Centru za pružanje usluga u zajednici Varaždin. 10. svibnja 2024. od 9:00 do 11:30 sati održan je interaktivni seminar - Osnaživanje i umrežavanje stručnjaka u radu s osnovnoškolcima koji iskazuju probleme u ponašanju s područja grada Varaždina. Voditelj interaktivnog seminara bio je Teodor Sabolić, mag.soc.pol.

Cilj seminara bio je povezati djelatnike relevantnih ustanova i organizacija koji rade s osnovnoškolcima s problemima u ponašanju na području grada Varaždina radi uspostave kvalitetne suradnje. 

Seminaru je prisustvovalo 30 sudionika- Ana Duga ispred udruge Ana, predstavnica grada Varaždina, stručni djelatnici Hrvatskog zavoda za socijalni rad, Područni ured Varaždin, stručni suradnici i ravnatelji većine gradskih osnovnih škola, djelatnici Obiteljskog centra, Područne službe Varaždinske, djelatnici Centra za pružanje usluga u zajednici Varaždin, te ostali predstavnici neprofitnih organizacija. 

Meduresor_3.jpg

Kroz interaktivni seminar sudionici su iznijeli ključne izazove i poteškoće kada pričamo o radu s osnovnoškolcima koji iskazuju određene probleme u ponašanju, imali su prilike izmijeniti iskustava, razmišljanja , kao i mogućnosti i ograničenja rada te očekivanja jednih od drugih, a sve sa ciljem kvalitetnijeg rješavanja ovog multidimenzionalnog problema. Kao zaključke i ideje za poboljšanje rada sudionici su istaknuli važnost češćih održavanja ovakvih seminara, održavanja ciljanih edukacija, poboljšanje kvalitete i brzine međuresorne suradnje, osnivanje mobilnog tima, povećanje dostupnosti informacija o različitim uslugama i radionicama za djecu i mlade te njihove roditelje (socijalne, kreativne, edukativne, sportske i sl.).

Kao najvažniji ishod ovog seminara valja istaknuti spremnost i motiviranost svih sudionika na kontinuirani doprinos i osobni angažman kroz uspostavu i organiziranje međuresornih timova koji bi se periodično sastajali radi rješavanja konkretnih slučajeva te donošenje internog protokola o postupanju kada je riječ o osnovnoškolcima s problemima u ponašanju.

- Jako je dobro uključivati u takve procese udruge, a recimo udruga Ana ima radionice za djecu i svakodnevno pomaže djeci u razumijevanju gradiva, da se djeca s problemima u ponašanju zaokupe ugodnim radom sa studentima i stručnjacima, da rado dolaze u udrugu Ana. U pomoć djeci s problemima u ponašanju treba se pristupiti individualnom podrškom i razgovorom, ali i individualnim razgovorima pomoći i roditeljima u razvijanju dobre komunikacije sa svojom djecom. Udruga Ana i zapošljava roditelje djece s problemima u ponašanju i tako aktivno se doprinosi sreći roditeljstva i smanjenu devijantnih ponašanja kod djece. Često puta nema smisla pomagati djetetu, ako istovremeno se ne pruži podrška u obavljanju roditeljstva i samom roditelju. To je jako težak posao, pa zato držim da su ovakve inicijative više nego dobrodošle i potrebne - istaknula je predsjednica Ana Duga ispred Ana - udruge za pomoć djeci i obiteljima.

d1113df2-9505-48a3-8c6c-305571688727.jpg

Ovom prilikom, kao svaki puta treba istaknuti da udruge podupiru sponzori i donatori, pa se javno zahvaljuje sljedećim sponzorima i donatorima Ana - udruge za pomoć djeci i obiteljima iz Varaždina: Ovom prilikom, kao i svaki puta valja spomenuti i ostale sponzore i donatore ove godine udruge Ana:  JANAF iz Zagreba,  BabyLand iz Varaždina, ALPHA-M d.o.o. iz Varaždina, Općina Podravska Moslavina, Grad Opuzen, Maro Bore -restoran Kamenice iz Dubrovnika, Prima commerce iz Bjelovara, IKS LOG d.o.o. iz Varaždina,  Željko Špan iz Virja, Melita Vrkić Hajsok iz Vidovca, Antun Mrzlečki iz Varaždina, Josip Majić - UNIKAT ATELIER GALERIJA MAJIĆ iz Slavonskog Broda, Ana Rilović iz Radovčića, Valentina Vukalović iz Novog Marofa, Želimira Marin iz Rijeke, Krunoslav Duga iz Novigrada Podravskog, Doran Vivoda iz Buzeta, Adrian Čajić iz Novog Vinodolskog, Zoltan Vaštag iz Varaždina, Iva Šimunić Novigrad Podravski, OPĆINA MARKUŠICA, Nenad Ivančan, Ivana Bujan iz Gornjeg Kućana, Daliborka Džinić -TRANSKOP iz Ludbrega, Nevenko Kušević iz Varaždina, Dražen Priher iz Cargovca, Andrijana Tomić iz Varaždina, Dragan Sačer iz Vinograda Ludbreškog i Branka Kos iz Ludbrega. MetaloPlast iz Bartine, Zdenka Vrabec iz Donje Voće, Stolarija-pilana Antun Pečenec iz Kapele Podravske, Anita Šegrt iz Varaždina, Doran Vivoda Buzet, Općina Jalžabet, općina Ljubešćica, koprivničko-križevačka županija, općina Bednja, Lovrinac d.o.o. iz Splita, Božo Janković Mlin i pekarnica Janković iz Brodskog Stupnika,

Ovom prilikom pozivamo i Vas koji ovo čitate, da podržite svojom donacijom ili sponzorstvom rad udruge Ana iz Varaždina na žiro-račun: HR1623900011101339717. Sve što su u udruzi Ana do sada radili može se vidjeti i na Internet stranici: www.udrugaana.hr, a ukoliko im se želi netko obratiti ima e mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

IMG_20240510_111245.jpg

Meduresor_2.jpg

Označeno u