Adventski kalendar i ove godine krasi Županijsku palaču, prvu fotografiju otkrio poznati novinar i putopisac Martin Lukavečki

Varaždinske vijesti | 2.12.2022. u 08:45h | Objavljeno u Društvo

Kao i prethodnih godina Županijska je palača i ove godine pretvorena u veliki, jedinstveni adventski kalendar. Zahvaljujući tome, građani Varaždina i mnogobrojni turisti će po šesti puta zaredom moći uživati u lijepim i atraktivnim fotografijama koje će se svakodnevno otkrivati do Badnjaka.

Ove godine je naglasak stavljen na turističke, gastronomske i kulturne znamenitosti Varaždinske županije, a prvu fotografiju otkrio je poznati varaždinski novinar i putopisac Martin Lukavečki u društvu zamjenice župana Silvije Zagorec i direktora Turističke zajednice Varaždinske županije Gorana Mališa.

 Martin Lukavečki je rekao kako mu je čast i zadovoljstvo otvoriti prvu fotografiju na ovako lijepome adventskom kalendaru.

- Ova predivna slika, ovaj prekrasan dravski motiv samo je djelić ljepote koju sam imao priliku vidjeti na mnogobrojnim snimanjima skitajući po Varaždinskoj županiji. Kamerom i perom zabilježio sam mjesta kao i ljude. I jedni i drugi pravi su dragulji našeg kraja. To sam pokušao prenijeti drugima putem svojih reportaža, a zatim i u mojoj knjizi putopisa „Oteto zaboravu – sjevernohrvatske putositnice“. Bajkoviti Adventski kalendar na povijesnoj baroknoj palači Varaždinske županije odlična je slikovita ideja i poruka svima koji u vrijeme Adventa dolaze u naš grad – rekao je Lukavečki.

Zamjenica župana Silvija Zagorec je istaknula kako Županijska palača otkrivanjem prve fotografije postaje veliki i atraktivan adventski kalendar.

-Kao i proteklih godina pročelje ove naše Županijske palače s današnjim danom postaje veliki i predivan adventski kalendar, koji će nam predstaviti svo bogatstvo i svu raskoš jedinstvenih doživljaja turističke ponude Varaždinske županije, od atraktivnih lokacija, gastronomije pa sve do turističkih manifestacija.

Prošle godine su našu palaču krasile slike koje su izradili naši najmlađi dok smo ove godine građanima Varaždina, ali i svim turistima koji posjećuju ovaj grad kroz atraktivne fotografije htjeli pokazati turističku priču naše Županije.

Obzirom da naša Županija obiluje atraktivnim lokacijama, vrhunskom gastronomijom te velikim brojem kulturno-turističkih , sportskih te vjerskih manifestacija mislim da će ove fotografije svojom ljepotom biti prava atrakcija - rekla je zamjenica župana.

 Fotografije koje su izložene na pročelju Županijske palače dio su arhive Turističke zajednice Varaždinske županije, a autori fotografija su Siniša Sović, Dejan Henčić, Domagoj Sever, Berislava Picek, Krešo Đurić, Andrej Švoger, Matthew Nelson, Shimoda i Pointers produkcija.