ADVENT Čarobni prosinac u Prelogu

vv | 2.12.2022. u 10:00h | Objavljeno u Društvo

Ovogodišnje središnje događanje Adventa u Prelogu, Božićni koncert, u Prelog dovodi sjajne sestre Ivanu i Mariju Husar. Koncert, pod nazivom „U susret Božiću“, donijet će najljepše Božićne pjesme.

plakat_1.jpg

Brojna su događanja ovog prosinca u Prelogu. Uz paljenje prve adventske svijeće, u Pastoralnom centru „Bl. Alojzije Stepinac“ otvorit će se izložba radova Ivana Lackovića Croate obilježavajući 90 godina rođenja ovog istaknutog autora.

Uoči blagdana sv. Nikole, 4. prosinca s početkom u 15 sati, u Domu kulture Grada Preloga očekuje nas zanimljiva dječja predstava u izvedbi Kazališta „Prijatelj“ iz Zagreba pod nazivom „Vještica Zloćkoslava i Djed Mraz“.

plakat_2.jpg

Pjevački zbor Grada Preloga poziva na „Adventski koncert“ u Dom kulture Grada Preloga. Koncert će se održati u nedjelju, 11. prosinca 2022. godine, s početkom u 17 sati. Posjetitelji će moći uživati u odličnom glazbenom programu koji pripremaju Pjevački zbor Grada Preloga i njihovi gosti.

U Muzeju Croata insulanus Grada Preloga, održat će se, u ponedjeljak, 12. prosinca, s početkom u 18 sati, otvorenje godišnje izložbe članova Likovne udruge Donjeg Međimurja Prelog. Već tradicionalno, članovi te udruge prikazuju presjek stvaralaštva kroz godinu široj javnosti izložbom. Turistička zajednica Grada Preloga i ove godine poziva sve zainteresirane na Božićni sajam. Božićni sajam će se održati na Trgu Slobode u Prelogu ispred Doma kulture, 17. prosinca 2022. godine (subota) od 8.00 do 13.00 sati. Ovogodišnje središnje događanje Adventa u Prelogu, Božićni koncert, u Prelog dovodi sjajne glazbenice, sestre Ivanu i Mariju Husar. Koncert, pod nazivom „U susret Božiću“, donijet će najljepše Božićne pjesme. Sestre Husar sredinom devedesetih su s Majom Vučić i Martinom Pongrac u grupi “Divas” učinile veliki glazbeni iskorak u hrvatskoj pop kulturi. Nakon raspada grupe Marija i Ivana  započele su uspješnu solo karijeru, posebno u duhovnoj glazbi. Broj mjesta za Božićni koncert je ograničen, a ulaz će biti moguć samo uz ulaznice koje će se dijeliti u Upravi Grada Preloga od 12. prosinca.

plakat_3.jpg

U prekrasnom ambijentu župne crkve u Prelogu zborovi s područja Grada predstavit će se onime što najbolje znaju: pjesmom, u ponedjeljak 26. prosinca u 17 sati. Biti će tu župni, svjetovni i školski zborovi iz Preloga, Cirkovljana, Draškovca i Svetog Jurja u Trnju.

Građani i njihovi gosti u Novu će 2023. godinu ući zajedničkim dočekom na Trgu slobode ispred Doma kulture u Prelogu uz dobru feštu, vatromet i Zodiac band.

plakat_4.jpg

Označeno u