ABBA Symphonic Real Tribute Show u Areni Varaždin bit će pravi spektakl! Foto: Simone de Luka.

ABBA Symphonic Real Tribute Show u Areni Varaždin bit će pravi spektakl!

tb/vv | 7.1.2023. u 18:50h | Objavljeno u Društvo

- U čast 50 godina postojanja ABBA-e pripremili smo originalne simfonijske aranžmane za 25 pjesama - otkrio nam je menadžer projekta ABBA Symphonic

Najveći hitovi ABBE u izvedbi simfonijskog orkestra i benda ABBA Real Tribute na mini turneji Hrvatskom neće zaobići ni Varaždin. Turnejom će proslaviti 50 godina postojanja jednog od najslavnijih svjetskih bendova, a što su pripremili otkrio nam je menadžer projekta ABBA Symphonic Goran Damjanović.

>>ABBA Real Tribute dolazi u Varaždin

- ABBA Symphonic show razlikuje se od klasičnih koncerata po tome što, osim sedam članova benda, na pozornici nastupaju i 32 člana zrenjaninske filharmonije, što daje poseban glazbeni doživljaj, spektakl. U čast 50 godina postojanja ABBA-e pripremili smo originalne simfonijske aranžmane za 25 pjesama. To je naš mali omaž ovom legendarnom sastavu - rekao je menadžer projekta ABBA Symphonic, dodavši kako ABBA nikada nije nastupila u bivšoj Jugoslaviji, a euforija za bendom postoji i danas.

ABBA Real Tribute Band osnovan je 2008., a dosad su diljem Europe imali više od 600 koncerata

- Iako su krajem 1979. godine bili dogovoreni koncerti, otkazani su zbog izuzetno duge pripreme albuma “Voulez-Voys”, koja je trajala gotovo godinu dana, ali i privatnih raskola brakova Agnetha i Bjorna, a nešto kasnije i drugog para, Anni-Frid i Bennyja. Ovaj ultra popularni bend je u okviru svjetskih turneja obišao čitavu planetu, no ipak je veliki broj njihovih fanova u Europi, bivšem SSSR-u i Kini ostao uskraćen za njihove nastupe. Čak i relativno neuspješan film ABBA prikazan u Jugoslaviji dvije godine nakon svjetske premijere nije zadovoljio želju fanova da bend vide uživo - dodao je.

Danas postoji više od 50 tribute bendova koji izvode hitove ABBA. Kako ističe Damnjanović, svi oni nastoje zadovoljiti svjetsku euforiju za bendom, koji se raspao 1983. godine, a posljednji live koncert ABBA je imala 11. studenog 1982. Bend se ponovno okupio 2016. godine. Međutim, nijedan član simfonijskog orkestra ni benda nije bio na koncertu ABBA-e.

1672338924126.jpg

Autor: Simone de Luka

- Čak i najstariji sudionici ovog projekta, koji se bliže šezdesetim godinama, bili su premladi da budu na koncertu, a većina sudionika projekta ABBA Symphonic rodila se nakon raspada benda – kaže Goran Damjanović. Projekt su pripremali više od dvije godine, a na svakom nastupu sudjeluje preko 60 glazbenika i tehničara.

ABBA SYMPHONIC Real Tribute Show u varaždinsku Arenu dolazi 28. siječnja. Cijena ulaznica kreće se od 27,50 eura (207,20 kuna) do 46 eura (346,59 kuna), ovisno o mjestu sjedenja (parter, teleskop ili tribine), a možete ih kupiti putem sustava Eventim u Suvenirnici Varaždinskih vijesti na Korzu.