Grad Varaždin nastavlja akciju trajne sterilizacije mačaka

Varaždinske vijesti | 3.11.2021. u 10:50h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

Radi zaštite životinja koja uključuje kontrolu populacije nezbrinutih životinja na svom području te zbog obveze provođenja odredbi Zakona o zaštiti životinja, Grad Varaždin nastavlja akciju trajne sterilizacije mačaka.

S obzirom na veliki interes građana, a u svrhu smanjenja broja nezbrinutih mačaka te sprječavanja pojave javnozdravstvenih problema, Grad Varaždin je osigurao dodatnih 50.000,00 kn za ovu namjenu te će se preostala sredstva koristiti do njihovog iscrpljenja u tekućoj godini, po redoslijedu novih prijava građana.

Link za besplatnu sterilizaciju mačaka bit će otvoren do popunjenja preostale kvote odobrenog iznosa. Pravo na besplatnu trajnu sterilizaciju mačaka imaju građani s prebivalištem na području Grada Varaždina.

U svrhu provođenja akcije, Grad Varaždin sklopio je ugovor s gradskom tvrtkom Čistoća d.o.o. koja će poduzeti potrebne radnje za ispunjenje ugovora te će izraditi i voditi Registar steriliziranih mačaka.

Prijava za besplatnu trajnu sterilizaciju vrši se putem linka https://cistoca-vz.knack.com/sterilizacija-cistoca#online-prijavnica/, a građani mogu prijavnicu i osobno preuzeti i ispuniti na info pultu sjedišta Čistoće u Ulici Ognjena Price 13 u Varaždinu.