Zbog velike brzine sletio s ceste u jarak, udario u stup pa u drveće. Preminuo je Foto: PU međumurska

Zbog velike brzine sletio s ceste u jarak, udario u stup pa u drveće. Preminuo je

PU međimurska/vv | 31.7.2023. u 10:09h | Objavljeno u Crna kronika

Brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste - zavoju

Kako javlja PU međimurska, u subotu 29. srpnja oko 13,20 sati na cesti između Turčišća i Držimurca, 26-godišnji vozač osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja općine Domašinec brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama ceste, odnosno zavoju.

U blagom desnom zavoju sišao je ulijevo izvan kolnika u cestovni jarak i automobilom udario u smjerokazni stupić, a potom u drveće.
 
Na mjesto događaja izašla je hitna pomoć i vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe grada Čakovca koji su iz vozila izvadili vozača ali je utvrđeno da je od zadobivenih ozljeda preminuo. U osobnom automobilu kao putnici nalazili su se 21 i 25-godišnjaci s područja općine Domašinec koji su vozilom hitne pomoći prevezeni u Županijsku bolnicu Čakovec, gdje će se ozljede okvalificirati naknadno.
 
Na mjesto događaja izašli su vatrogasci  okolnih dobrovoljnih društava koji su očistili prometnicu. Prometnica je zbog vršenja očevida za sav promet bila zatvorena od 13.55 sati do 15.46 sati te se promet odvijao okolnim mjestima.
 
O događaju će se podnijeti posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu.