Zbog pokušaja bijega prometnoj policiji 25-godišnji vozač osobnog automobila zaradio kaznu od 2050 eura

Varaždinske vijesti | 17.8.2023. u 10:36h | Objavljeno u Crna kronika

Tijegom bijega vozač je počinio nekoliko prometnih prekršaja te se nakon pronalaska odbio podvrći alkotestiranju

Jučer, 16. kolovoza u 23:55 sati u Belici, prilikom nadzora cestovnog prometa u Ulici kralja Tomislava, policijski službenici Postaje prometne policije Čakovec, pokušali su zaustaviti osobni automobil, njemačkih registarskih oznaka.

Nepoznati vozač odbio je zaustaviti automobil na upućene svjetlosno-zvučne znakove s policijskog vozila te se nastavio kretati Ulicom Ljudevita Gaja, a potom je skrenuo na poljski put koji vodi prema Držimurcu.

U poljskom predjelu zvanom "Berek" vozač je zaustavio vozilo te je sa suvozačem pobjegao iz vozila. Pretragom terena pronađena su dvojica muškaraca koji su ponovno pokušali pobjeći, ali su ih policijski službenici uz primjenu sredstava prisile svladali te priveli u policijsku postaju na kriminalističko istraživanje.

Tijekom istraživanja utvrđeno je kako je automobilom upravljao 25-godišnjak s područja općine Domašinec, dok se na mjestu suvozača nalazio stariji maloljetnik.

Ujedno, tijekom istraživanja vozač se dobio podvrći alkotestiranju te je utvrđeno kako je tijekom bijega počinio nekoliko prometnih prekršaja.

Zbog počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 25-godišnjak je kažnjen novčanom kaznom od 2050 eura uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije u trajanju od 6 mjeseci.