Žalba zbog preblage kazne: Predstavili se kao policajci pa opljačkali i nasmrt pretukli 60-godišnjaka Foto: ilustracija

Žalba zbog preblage kazne: Predstavili se kao policajci pa opljačkali i nasmrt pretukli 60-godišnjaka

Varaždinske vijesti | 24.3.2022. u 08:48h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu najavilo je podnošenje žalbe zbog odluke o kazni izrečene u presudi Županijskog suda u Varaždinu objavljenoj 23. ožujka, kojom su okrivljeni hrvatski državljani i državljani Bosne i Hercegovine (1997., 1988. i 1986. godište) oglašeni krivima zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

- Okrivljenici su proglašeni krivima da su 1. studenoga 2019. u Selniku, zajedno s još jednom osobom, počinili navedeno kazneno djelo. Dok je 26-godišnjak bio u vozilu pazeći da netko ne naiđe i u pripravnosti da se vozilom mogu brzo udaljiti, ostali okrivljenici su ušli u kuću oštećenika (1959.) i lažno se predstavili kao policijski službenici te ga potom izudarali šakama i nogama po glavi i trupu istovremeno više puta tražeći od njega da im preda novac - navode iz Odvjetništva.

- Oštećenik im je, u strahu za svoj život, predao svoj novac u iznosu od 600.000 kuna, nakon čega su se okrivljenici vratili s novcem do vozila u kojem ih je čekao 26-godišnjak i pobjegli. Oštećenik je uslijed primljenih udaraca zadobio višestruke ozljede glave i trupa od kojih je preminuo 29. siječnja 2020. - priopćili su.

Okrivljenicima su izrečene kazne zatvora, i to 26-godišnjaku u trajanju od šest godina, a 34-godišnjaku u trajanju od sedam godina, dok je 36-godišnjaku izrečena kazna zatvora u trajanju od devet godina.

Državno odvjetništvo će, po primitku pisanog otpravka presude, podnijeti žalbu zbog odluke o kaznama jer smatra da su izrečene kazne svim okrivljenicima preblage s obzirom na težinu i okolnosti počinjenja kaznenog djela te će se predložiti izricanje kazni zatvora u duljem trajanju.

>> U Selniku lopovi provalili u kuću, napali 60-godišnjaka i ukrali mu novac

>> Još uvijek tragaju za dvojicom u bijegu zbog pljačke 600 000 kuna i ubojstva 61-godišnjaka u Selniku

>> Određen istražni zatvor protiv četvorice koji su teško ozlijedili žrtvu koja je od posljedica preminula

>> Podignuta optužnica protiv dvojca zbog teškog ubojstva i razbojništva u Selniku

>> Podignuta optužnica protiv dvojice okrivljenika zbog teškog ubojstva i razbojništva

Označeno u