Za krađu pojaseva europskog i svjetskog prvaka uvjetna kazna nezadovoljnom borcu Foto: Ilustracija

Za krađu pojaseva europskog i svjetskog prvaka uvjetna kazna nezadovoljnom borcu

Varaždinske vijesti | 24.2.2019. u 16:45h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

Općinski sud u Varaždinu donio je presudu u slučaju L. V., koji je ukrao, a kasnije i vratio, pojase profesionalnog europskog prvaka u kick boxingu kao i pojasa svjetskog prvaka u kick boxingu u vlasništvu osvajača Siniše Kovačića.

Krađa se dogodila 4. rujna 2014. godine u prostorima kluba Fight Club Kovačić u Areni Varaždin, kada je oko 19 sati iskoristio priliku, ušao u nezatvorene prostore kluba i otuđio navedene pojaseve.

Razlog krađe je bio pokušaj razmjene za pojas koji je njemu bio oduzeti i nikad vraćeni, loši materijalni uvjeti u kojima je bio u tom trenutku, kao i loši odnosi s trenerom kluba, nakon što je doznao da drugi borci iz drugih zemalja dobivaju novac za profesionalne mečeve, a on nije dobivao financijske naknade za svoje borbe.

Okrivljeni je dobio uvjetnu kaznu od jedne godine te ukoliko napravi još koje kazneno djelo ide u maloljetnički zatvor, a kod presude su se u obzir uzele olakotne okolnosti to što je osoba mlađe životne dobi, što je priznao kazneno djelo i prihvatio predloženu sankciju od strane ŽDO u Varaždinu, što je neosuđivan, što je uspješno završio srednju školu, njegovo ponašanje nakon počinjenja kaznenog djela, jer su otuđeni pojasevi su neoštećeni vraćeni vlasniku dok otegotne okolnosti nisu utvrđene.