Vozio se mopedom bez registracije i osiguranja te s ukinutom vozačkom dozvolom

VV | 10.7.2023. u 16:49h | Objavljeno u Crna kronika

U nedjelju, 9. srpnja u 16.45 sati u Bednji, policijski službenici Postaje prometne policije Varaždin zaustavili su neregistrirani i neosigurani moped kojim je upravljao 49-godišnjak. Također je utvrđeno da isti vozilom upravlja prije stjecanja prava na upravljanje te u vrijeme dok mu je vozačka dozvola ukinuta, kao i da je višestruki počinitelj prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama. Navedeni je uhićen i priveden u Policijsku upravu varaždinsku gdje je smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje te je od njega privremeno oduzet moped.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenim osobama i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

U tom je vremenu proveden pojačani nadzor prometa, kojom prilikom je utvrđeno ukupno 254 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i to: 23 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotestiranja, 67 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 62 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne uporabe mobitela te 88 ostalih prekršaja.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 1.79 promila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 83 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, jedan vozač je uhićen i priveden na Općinski sud u Varaždinu, dok je jedan vozač smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje do prestanka djelovanja opojnog sredstva.