Vozio automobil pod utjecajem 1,45 promila alkohola i bez vozačke dozvole, koja mu je poništena

Varaždinske vijesti | 11.4.2023. u 21:37h | Objavljeno u Crna kronika

U subotu, 8. travnja oko 22,50 sati u Harambašinoj ulici u mjestu Sveti Petar, u kontroli prometa zaustavljen je osobni automobil kojim je pod utjecajem alkohola od 1,45 promila i za vrijeme dok mu je mu je vozačka dozvola rješenjem PP Ludbreg poništena zbog negativnih bodova, upravljao 38-godišnjak.

Kako je postojala opravdana bojazan da će nastaviti s činjenjem prekršaja priveden je u PP Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije, dogodilo se 11 prometnih nesreća i to 2 s ozlijeđenom osobom i 9 prometnih nesreća s materijalnom štetom.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno je 38 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 1 prekršaj odbijanja alkotesta, 121 prekršaj vožnje nepropisnom brzinom, 60 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 12 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, te 89 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 300 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 2.51 promila alkohola u organizmu utvrđena kod vozača osobnog automobila, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 90 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač zadržan je u prostorijama do otrežnjenja.