Vijećnici Avar i Bunić nalaz o JUGS-u poslali DORH-u Foto: VV arhiva

Vijećnici Avar i Bunić nalaz o JUGS-u poslali DORH-u

M.P./Varaždinske vijesti | 1.1.2016. u 11:21h | Objavljeno u Crna kronika

Odmah nakon konferencije održane u listopadu 2014. kolega Željko Bunić i ja DORH-u smo dostavili izvještaj Povjerenstva za utvrđivanje poslovnog i financijskog stanja JUGS-a. Vjerujem da je na temelju tog izvještaja reagiralo i Ministarstvo financija, koje je obavilo proračunski nadzor u Gradu. Ono je potvrdilo da je povjerenstvo ispravno definiralo probleme i ukazalo na nenamjensko trošenje novaca.

Kazao nam je to nezavisni gradski vijećnik Zlatan Avar.

Podsjetimo, on i Bunić na spomenutoj su konferenciji naveli da je povjerenstvo utvrdilo da je u JUGS-u bilo nenamjenskog trošenja novca, a isto su upozoravali i tijekom sjednica Gradskog vijeća.

Zašto izvješće JUGS-a još nije bilo na sjednicama? Je li razlog tome činjenica da u poslovnim knjigama JUGS ima fakturiranu vrijednost zgrada A2 i B2 objekta na 4,7 milijuna kuna u Ulici Vilka Novaka, a stvarna vrijednost izvedenih radova zapravo je 1,7 milijuna kuna? Kamo je nestala razlika? – zanimalo je HSLS-ovog Željka Bunića na jednoj od nedavnih sjednica, na što mu je Habuš tada odvratio da čekaju reviziju.

Revizija će utvrditi je li netko nekome nešto pretplatio. Meteoru, Zagorje-Tehnobetonu ili Coningu – odgovorio mu je Habuš. Nalaz revizorske kuće, kaže pak Avar, očekuje se svaki čas budući da je trebao biti dovršen do konca 2015. godine.

Odmah nakon primitka i nakon što ga proučimo, sazvat ćemo presicu i o svemu obavijestiti javnost. Ako se utvrdi da ima elemenata za pokretanje kaznenih prijava, to ću i učiniti – najavljuje Avar.