Uvjetno osuđen jer  je poznanika istukao zbog ljubomore Foto: Ilustracija

Uvjetno osuđen jer je poznanika istukao zbog ljubomore

M.P./Varaždinske vijesti | 7.4.2017. u 20:53h | Objavljeno u Crna kronika

Dvadesettrogodišnjak iz Koprivnice nepravomoćnom je presudom Općinskog suda u Varaždinu proglašen krivim jer je teško tjelesno ozlijedio i zaprijetio smrću tri godine mlađem poznaniku iz Selnika, tada maloljetniku.

Nakon što je nepozvan i bez odobrenja u lipnju 2014. ušao u obiteljsku kuću oštećenoga, okrivljeni je potonjeg najmanje triput pesnicom udario u nos i čelo, pri čemu je zadobio otekline i krvne podljeve, a prokrvario mu je i nos. Usto, s ciljem da ga zastraši, rekao mu je da će ga ubiti.
Dvadesettrogodišnjak je priznao krivicu te u obrani priznao da je ušao u kuću upotrebom tjelesne snage i odgurnuo maloljetnika s ulaznih vratiju. Usto, priznao je da ga je udario u spavaćoj sobi te mu rekao da će ga ubiti, ali samo da ga zastraši.

Okrivljeni je ustvrdio da mu je žao što je došlo do ovog događaja i što se tako ponašao. Pojasnio je da je bio ljubomoran i tako se ponašao prema poznaniku, navevši da je ljubavnu vezu s djevojkom prekinuo kratko nakon ovog događaja.

Zbog kaznenih djela narušavanja nepovredivosti doma i poslovnog prostora, teške tjelesne ozljede i prijetnje osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam mjeseci. No, izrečena mu je uvjetna osuda te neće u zatvor, ukoliko u roku od dvije godine ne počini novo kazneno djelo. Naime, sud je kod odabira kazneno-pravne sankcije olakotnim okolnostima ocijenio njegovo slabo imovno stanje, nezaposlenost te priznanje i žaljenje zbog učinjenog, iako je već prije bio osuđivan. M.P.

Označeno u