Uhićeni zaposlenici zatvora u Lepoglavi zbog dilanja mobitela osuđenima za ubojstvo Ive Pukanića Foto: arhiva Varaždinske vijesti

Uhićeni zaposlenici zatvora u Lepoglavi zbog dilanja mobitela osuđenima za ubojstvo Ive Pukanića

Varaždinske vijesti/HRT | 21.1.2022. u 09:13h | Objavljeno u Crna kronika

Dvojica službenika kaznionice u Lepoglavi uhićena su pod sumnjom da su dostavljali mobitele dvojici osuđenika koji služe dugogodišnje zatvorske kazne zbog sudjelovanja u ubojstvu Ive Pukanića i Nike Franjića te otmice i ubojstva sina direktora slovenskog Petrola, objavio je portal HRT-a.

Neslužbeno se doznaje da je riječ o zaposlenicima koji su radili u Odjelu tretmana kaznionice, a uz njih su zbog poticanja osumnjičeni zatvorenici Amir Mafalani i Armend Musliu te Mafalanijeva majka koja je preko dvojice službenika slali mobitele i SIM kartice u zatvor.

 U akciji uhićenja uz policiju je sudjelovao i Uskok, a zasad nema službenih podataka o tom slučaju.

 Amir Mafalani služi 16-godišnju kaznu zbog sudjelovanja u ubojstvu novinara Ive Pukanića i njegova suradnika Nike Franjića u listopadu 2008.

 Vrhovni sud je za to ubojstvo u srpnju 2012. donio drugostupanjsku presudu kojom je Amiru Mafalaniju i Luki Mataniću potvrđena prvostupanjska presuda kojom su obojica osuđena na 16 godina zatvora, a 40-godišnja zatvorska kazna potvrđena je Željku Milovanoviću.

 Drugostupanjski sud je kazne povećao Slobodanu Đuroviću, s 15 na 25 godina, Bojanu Guduriću s 30 na 33 godine, a Robertu Mataniću koji je prema optužnici okupio zločinačku skupinu s 33 na 35.

 Armend Musliu osuđen je pak u lipnju 2009. na zagrebačkom Županijskom sudu na tridesetogodišnju zatvorsku kaznu zbog otmice i ubojstva 22-godišnjeg Jure Bajde, sina direktora slovenskog Petrola, objavio je portal HRT-a.

Označeno u