U Varaždinu nastradala 15-godišnjakinja, u Lančiću 18-godišnjak i 15-godišnjakinja

VV | 27.3.2023. u 11:15h | Objavljeno u Crna kronika

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 24. ožujka oko 08.00 sati, u ulici Braće Radića u Varaždinu, ozlijeđena je 15-godišnjakinja. Ona je upravljala biciklom iz smjera Gojanca u smjeru centra grada. Dolaskom pred raskrižje sa ulicom Janka Jurkovića do obilježenog pješačkog prijelaza, nastavila je nepropisno vožnju preko navedenog pješačkog prijelaza na suprotni kolnika u trenutku kada je desnom prometnom trakom u istom smjeru naišao osobni automobil kojim je upravljao 66-godišnjak. Tom prilikom došlo je do naleta prednjeg dijela osobnog automobila u lijevi bočni dio bicikla. Prilikom udara 15-godišnjakinja je pala sa bicikla i zadobila ozljede. Navedeni sudionici nisu tražili postupanje policije, već je 15-godišnjakinja naknadno zatražila liječničku pomoć u Općoj bolnici Varaždin. Njezine ozljede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 25. ožujka oko 13.00 sati, u mjestu Lančić, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. 18-godišnjak je upravljao osobnim vozilom iz smjera Lepoglave u smjeru Ivanca. Zbog neprilagođene brzine kretanja vozila osobinama i stanju ceste, vidljivosti i preglednosti, izgubio je nadzor nad vozilom, prešao na lijevu prometnu traku i sletio vozilom u lijevo van kolnika i udario prednjim dijelom vozila u betonski most. U prometnoj nesreći ozlijede je zadobio 18-godišnjak i 15-godišnja putnica iz vozila. Liječnička pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok će se njihove ozlijede okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 26. ožujka oko 01.40 sati, u ulici Hrvatskih Pavlina u Lepoglavi, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 18-godišnjak je upravljao osobnim vozilom iz smjera Očure u smjeru Ivanca. Dolaskom do raskrižja započeo je radnju vozilom skretanja u desno u kojem trenutku je na kolnik iskočila srneća divljač, kojom prilikom je zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, izgubio kontrolu nad vozilom i sletio u lijevo na meki teren gdje je sa prednjim djelom vozila naletio na metalni stup javne rasvjete. Na mjesto događaja izašla je ekipa Zavoda za hitnu medicinu varaždinske županije koja je pružila liječničku pomoć 18-godišnjaku, kojom prilikom je utvrđeno kako je isti zadobio lakše tjelesne ozljede.

U nedjelju, 26. ožujka oko 09.15 sati, ulici Rade Končara u mjestu Beretinec, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. 50-godišnjak je upravljao mopedom te za vrijeme vožnje nije imao zaštitnu kacigu na glavi. Pri izlasku iz desnog zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, te je sletio ulijevo i udario lijevom stranom mopeda u betonsku ogradu, nakon čega je pao na kolnik. U prometnoj nesreći 50-godišnjak je zadobio ozljede. Liječnička pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, dok će se njegove ozlijede okvalificirati naknadno.