U Kućanu Marofu 38-godišnjak pijan vozio bicikl, imao 1,97 promila Foto: Pixabay/ilustracija

U Kućanu Marofu 38-godišnjak pijan vozio bicikl, imao 1,97 promila

VV | 20.6.2022. u 11:20h | Objavljeno u Crna kronika

Noćas, 20. lipnja u 4.45 sati u Varaždinskoj ulici u Kućan Marofu, u kontroli prometa policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaustavili su automobil kojim je upravljao muškarac starosti 38 godina iz Slokovca.

Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.97 g/kg.

Isti je zbog navedenog prekršaja i bojazni da će i dalje činiti prekršaje uhićen i doveden u Policijsku postaju gdje je zadržan do otriježnjenja. Protiv vozača podnijeti je prekršajni nalog.

Tijekom proteklog vikenda na prometnicama Varaždinske županije dogodilo se ukupno 14 prometnih nesreća i to jedanaest prometnih nesreća sa materijalnom štetom i tri prometne nesreće s ozlijeđenim osobama.

Tijekom ovog vikenda u kontroli prometa utvrđeno je ukupno 122 prekršaja.

Tijekom noći sa subote na nedjelju, 18./19. lipnja, policijski službenici Policijske uprave varaždinske proveli su operativnu akciju „Alkohol“.

Za vrijeme provođenja akcije, kontrolirano je 56 vozača, te utvrđeno 11 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i 10 ostalih prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša koncentracija alkohola od 1.69 g/kg utvrđena je u Orehovcu kod 84-godišnjeg vozača osobnog vozila.

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske su od 17. do 19. lipnja (petak/ponedjeljak) 2022. godine na području Policijske uprave varaždinske proveli pojačani nadzor vozila i vozača u prometu.

Za vrijeme pojačanog nadzora ukupno je utvrđeno 15 prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, 43 prekršaja vožnje nepropisnom brzinom, 33 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 4 prekršaja nepropisne uporabe mobitela, 1 prekršaj upravljanja neregistriranim ili tehnički neispravnim vozilom, te 26 ostalih prekršaja, odnosno sveukupno je utvrđeno 122 prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Najviša utvrđena koncentracija alkohola iznosi 3.12 g/kg alkohola u organizmu, dok najviša utvrđena nepropisna brzina iznosi 114 km/h.

Svi vozači zatečeni u vožnji pod utjecajem alkohola su isključeni iz prometa, a jedan vozač je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.