U jučerašnoj prometnoj nesreći u Zagrebačkoj ulici nastradala tri vozača Foto: Krešimir Đurić

U jučerašnoj prometnoj nesreći u Zagrebačkoj ulici nastradala tri vozača

VV | 9.7.2020. u 11:28h | Objavljeno u Crna kronika

Jučer, 8. srpnja oko 12.50 sati u Zagrebačkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama.

<<FOTO Jak sudar automobila u Zagrebačkoj ulici, intervencija Hitne pomoći>>

Muškarac starosti 48 godina upravljao je osobnim vozilom Zagrebačkom ulicom. Dolaskom do raskrižja s ulicom Tina Ujevića, započeo je skretanje ulijevo, a da prethodno nije propustio osobno vozilo kojim je iz suprotnog smjera, zadržavajući smjer kretanja ravno, neprilagođenom brzinom osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti, gustoći prometa i uvjetima prometovanja, upravljao 49-godišnjak. Tom je prilikom došlo do udara prednjeg dijela osobnog vozila 49-godišnjaka u desni bočni dio drugog vozila.

Od siline udara, udareno je vozilo odbačeno van raskrižja te stražnjim lijevim dijelom udarilo u metalni zid ugostiteljskog objekta. Vozilo 49-godišnjaka pak je odbačeno na parkiralište uz kolnik Zagrebačke ulice i udarilo u parkirano osobno vozilo u kojem se na mjestu vozača nalazio 29-godišnjak te potom u parkirano osobno vozilo u vlasništvu leasing kuće. Vozilo 29-godišnjaka je od siline udara odbačeno prema naprijed i stražnjim desnim branikom udarilo u prednji lijevi branik osobnog vozila leasing kuće, a prednjim desnim kotačem u rubni kamen nogostupa.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena sva trojica vozača te im je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin. Njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.