U jučerašnjim prometnim nesrećama ozlijeđene dvije osobe

Varaždinske vijesti | 30.11.2023. u 14:33h | Objavljeno u Crna kronika

U srijedu, 29. studenog oko 12.40 sati u Varaždinskoj ulici u Jalkovcu, dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom.

Žena starosti 66 godina upravljala je biciklom nogostupom uz istočni rub kolnika Varaždinske ulice. Dolaskom do raskrižja sa prilaznom cestom parkirališta poduzeća, uključila se u promet na navedenu cestu, a da se nije uvjerila da to može učiniti na siguran način.

Pritom je prednjim dijelom bicikla udarila u prednji lijevi bočni dio osobnog vozila kojim je prilaznom cestom parkirališta upravljao 39-godišnjak, uključujući se u promet skretanjem u lijevo na raskrižju, a da se također nije uvjerio da to može učiniti na siguran način.

Uslijed udara biciklistica je pala na kolnik pri čemu je ozlijeđena. Medicinska joj je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njezine će se ozljede okvalificirati naknadno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila u srijedu, 29. studenog oko 23.30 sati u Ludbreškoj ulici u mjestu Globočec Ludbreški ozlijeđen je 26-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Ludbrega.

Dolaskom u blagi desni zavoj, zbog neprilagođene brzine osobinama i stanju ceste te uvjetima prometovanja, izgubio je nadzor nad upravljačem i vozilom sišao ulijevo na rub kolnika.

Pritom je prednjim lijevim bočnim dijelom vozila udario u metalnu cijev prometne opreme, nakon čega je vozilom sletio ulijevo van kolnika na prilaz dvorištu te udario u dvorišnu ogradu.

Vozilo se nakon udara nastavilo nekontrolirano kretati travnatom površinom te prednjim dijelom vozila udarilo u ogradu i zid kuće na susjednom dvorištu, dok je desnim bočnim dijelom udarilo u prednji desni dio osobnog vozila parkiranog na kolnom ulazu u isto dvorište.