U hodniku zgrade suda, prilikom preprate u zatvor, ponovno zaprijetio smrću ženi

VV | 4.3.2022. u 08:00h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 25. veljače 2022. provelo prvo ispitivanje uhićenog hrvatskog državljanina (1955.) zbog osnovane sumnje da je počinio kaznena djela nasilja u obitelji.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 67-godišnjak od sredine 2015. godine do 12. veljače 2022., u obiteljskoj kući u Varaždinu, teško kršio propise o zaštiti od nasilja u obitelji tako da je svoju 63–godišnju suprugu učestalo grubo vrijeđao i omalovažavao te bio fizički nasilan prema njoj prijeteći joj da će ju ubiti. Osnovano se sumnja da je 12. veljače 2022. u hodniku zgrade suda, prilikom preprate u zatvor zbog počinjenog prekršaja, ponovno joj zaprijetio smrću, kao i da je upućivao prijetnje smrću svojoj 27-godišnjoj snahi.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu prihvatila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenom 67-godišnjaku istražni zatvor zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u postupku i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela te opasnosti od počinjenja kaznenih djela kojima prijeti.