Tijekom vikenda tri požara u županiji, otkriven uzrok požara u staračkom domu

VV | 7.12.2020. u 12:40h | Objavljeno u Crna kronika

Obavljenim očevidom koji su proveli policijski službenici Policijske uprave varaždinske  u suradnji s inspektorom zaštite od požara i eksplozija Područnog ureda civilne zaštite Varaždin utvrđeno je da je požar izbio u središnjem djelu prostora Atomskog skloništa gdje se na krevetima skladište pelene za inkontinenciju. Dakle, do zapaljenja pelena je došlo uslijed kontakta pelena sa dvije stropne svjetiljke sa staklenom zaštitom žarulje koje su ostale upaljene, nakon čega se vatra proširila na cjelokupni sadržaj uskladištenih pelena. Materijalna šteta nije za sada utvrđena.

<<Požar u podrumu staračkom doma u Zavojnoj ulici, očevid tijekom dana>>

Jučer, 6. prosinca oko 18 sati u Ulici Črn Bel u Vinogradima Ludbreškim, izbio je požar u drvenoj baraci u vlasništvu 63-godišnjaka. Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed loženja peći na kruta goriva i nestručno izvedenog dimnjaka, uslijed čega je došlo do nagorijevanja drvene konstrukcije krova. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na desetak tisuća kuna. Požar su ugasili vatrogasci DVD Ludbreg.

Jučer, 6. prosinca oko 21.30 sati u Strugi, izbio je požar u kući u vlasništvu 59-godišnjaka. Kako je utvrđeno, požar je izbio uslijed loženja peći na kruta goriva, te je došlo do pregrijavanja dimnjaka u predjelu krovišta kuće i do zapaljenja drvene konstrukcije, nakon čega se požar proširio na cijelo krovište kuće. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na više tisuća kuna. Požar su ugasili vatrogasci DVD Sveti Đurđ i DVD Ludbreg.

U subotu, 5. prosinca oko 3 sata u ulici Braće Radić u Slanju, izbio je požar na garaži u vlasništvu 63-godišnjakinje. Očevidom je utvrđeno da je požar izbio uslijed spaljivanja papirnatog otpada i drvenih paleta radi zagrijavanja prostora i pada žara iz metalne peći na zapaljive tvari, te se požar uslijed uključenog priručnog ventilatora za raspršivanje topline proširio na cijeli objekt i krovište, koje je u potpunosti izgorjelo. U požaru nije bilo ozlijeđenih osoba, već je nastupila materijalna šteta koja se procjenjuje na desetak tisuća kuna. Požar su ugasili vatrogasci DVD Slanje, DVD Martijanec i Javna vatrogasna postrojba Varaždin.