Tijekom vikenda nekoliko prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama

vv | 16.8.2022. u 15:00h | Objavljeno u Crna kronika
Ljekarne VŽŽ

U subotu, 13. kolovoza oko 0.10 sati na državnoj cesti D-24 kod Jalševca Svibovečkog, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 39-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom iz smjera Tuhovca u smjeru Leskovca Topličkog. U jednom je trenutku vozilom skrenuo udesno te prednjim dijelom vozila oštetio metalno postolje i dva prometna znaka, pri čemu se vozilo zanijelo u lijevo i prevrnulo na krov. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.

Muškarac starosti 53 godine ozlijeđen je u prometnoj nesreći koja se dogodila u subotu, 13. kolovoza oko 13.30 sati u Varaždinskoj ulici u Poljancu. On je upravljao osobnim vozilom u smjeru Ludbrega. U jednom je trenutku uslijed umora, zaspao za upravljačem te u blagom desnom zavoju nastavio vožnju ravno i sišao vozilom ulijevo van kolnika, gdje je prednjim i lijevim bočnim dijelom vozila udario u betonski električni stup. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici.

U nedjelju, 14. kolovoza u 15.15 sati, na auto-cesti A-4 kod Brezničkog Huma, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 36-godišnjak. On je upravljao osobnim vozilom pod utjecajem alkohola od 0.84 g/kg, lijevom prometnom trakom istočne kolničke trake auto-ceste iz smjera Zagreba u smjeru Varaždina. Prilikom izlaska iz desnog zavoja, zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama ceste, izgubio je nadzor nad upravljačem te lijevim kotačima vozila prešao na travnatu površinu sa zapadne strane kolnika. Vozilo se pritom zanijelo udesno, vratilo natrag na kolnik te prešlo na travnatu površinu s istočne strane kolnika, pri čemu je prednjom stranom naletjelo na žičanu ogradu i desetak metalnih stupova ograde, a potom prednjim desnim dijelom i na desetak stabala s iste strane kolnika, nakon čega se zaustavilo. Vozač je pritom ozlijeđen te je prevezen u Opću bolnicu Varaždin. Njegove ozljede zasad nisu okvalificirane.

U ponedjeljak, 15. kolovoza oko 21 sat u Selcima Križovljanskim, u prometnoj je nesreći ozlijeđen 27-godišnjak. On je upravljao motociklom te je zbog neprilagođene brzine kretanja osobinama i stanju ceste, vidljivosti, preglednosti i stanju vozila, u kočenju, izgubio nadzor nad upravljačem i pao na kolnik. Pritom je ozlijeđen te mu je medicinska pomoć pružena u varaždinskoj bolnici. Njegove će se ozljede okvalificirati naknadno.