Sudar vozila u Šemovcu, zapalio se auto, a ozlijede zadobili tinejdžeri

| 9.4.2024. u 12:49h | Objavljeno u Crna kronika

U ponedjeljak, 8. travnja oko 19.30 sati u Šemovcu dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenim osobama. Mladić starosti 19 godina upravljao je osobnim vozilom iz smjera brane hidroelektrane u smjeru Šemovca.

Zbog neprilagođene brzine stanju i uvjetima na kolniku, izgubio je nadzor nad upravljačem te desnim kotačima vozila zahvatio bankinu. Vozilo se pritom zanijelo u lijevo na suprotnu prometnu traku te prednjim dijelom udarilo u prednju lijevu stranu osobnog vozila kojim je iz suprotnog smjera upravljao 48-godišnjak, koji je izbjegavajući sudar, desnim kotačima vozila prešao na desnu bankinu.

Uslijed udara vozilo 19-godišnjaka se zarotiralo po kolniku i stražnjom stranom udarilo u stražnju lijevu bočnu stranu vozila 48-godišnjaka, koje je uslijed udara udarilo u zaštitnu metalnu ogradu. Na vozilu 19-godišnjaka je pritom izbio požar koji je ugasio vozač vozila koji se zatekao na mjestu događaja i vatrogasci Dobrovoljnog vatrogasnog društva Šemovec.

U prometnoj su nesreći ozlijeđena oba vozača i 16-godišnji putnik iz vozila 19-godišnjaka. Medicinska im je pomoć pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove će se ozljede okvalificirati naknadno.