Stavio mu ruku na bedra, zaustavio vozilo i zapitao - možemo li se malo maziti?

VV | 3.1.2023. u 14:51h | Objavljeno u Crna kronika

Općinski sud u Varaždinu donio je 28. rujna 2022. godine okrivljujuću presudu u slučaju 45-godišnjeg D. H. koji je proglašen krivim jer je ograničio maloljetnoj žrtvi I. K. spolnu slobodu bludnom radnjom, za što ga je sud u Varaždinu osudio na zatvorsku kaznu od šest mjeseci.

Naime, dana 21. studenog 2018., između 21,00 i 21,45 sati, na relaciji između Svibovca Podravskog i Sračinca, uz kanal rijeke Drave D. H. je u svom automobilu vozio I. K. s namjerom da uđu u seksualni odnos te u više navrata, protiv njegove volje, otvorenim dlanom prelazio po lijevoj nozi.

Svaki puta kada bi D. H. dlanom došao do spolovila tada 17-godišnjeg I. K., maknuo bi njegovu ruku te mu govorio neka to ne radi i neka ga pusti, a kad je zaustavio vozilo pitao ga da li se mogu malo podružiti odnosno malo maziti, što je sve kod I. K. izazvalo osjećaj poniženosti, ugroženosti i straha, radi čega je iskočio iz vozila i pobjegao.

Kad je pobjegao iz auta, sve je ispričao konobaricama u restoranu gdje je u to vrijeme I. K. radio na praksi. Žrtva i okrivljeni se znaju otprije tj. živjeli su u istom mjestu, u istoj ulici, a udaljenost između njihovih obiteljskih kuća je oko 150-200 metara.

Okrivljeni D. H. je opovrgavao tvrdnje I. K. te se tijekom procesa branio da nije kriv.