Slučaj Mire Kobal: Još bez presude, sudsko vijeće traži novo vještačenje Foto: Krešo Đurić

Slučaj Mire Kobal: Još bez presude, sudsko vijeće traži novo vještačenje

M.P./Varaždinske vijesti | 22.12.2015. u 13:25h | Objavljeno u Crna kronika
Izbori 24 - Batinic

Premda se očekivalo da će sudsko vijeće varaždinskog Županijskog suda donijeti presudu u kaznenom postupku protiv Mire Kobal, bivše knjigovotkinje i kontrolorke u vatrogasnoj zajednici, točnije GVZ-u i VZO-u, sudsko vijeće zaključilo je da je potrebno preotvoriti raspravu u ovom predmetu.

- Budući da je provedeno grafološko vještačenje bilo puno kontradiktornosti, na takvom se nalazu ne može temeljiti presuda. Sudsko je vijeće stoga odlučilo da se provede novo grafološko vještačenje po djelatnicima centra "Ivan Vučetić". Novim vještačenjem morat će se ustanoviti tko su bili potpisnici dokumentacije u postupku - obrazložila je predsjednica sudskog vijeća. 

Podsjetimo, protiv Kobal se zbog počinjenja kaznenog djela povrede službene dužnosti kazneni postupak od 2007. do prošle godine vodio na Općinskom sudu, ali je zbog prekvalifikacije kaznenih djela predmet došao na Županijski sud.

Novom optužnicom ŽDO- Kobal se teretila za zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje službene isprave, čime su Gradska vatrogasna zajednica Varaždin i Vatrogasna zajednica Općine Trnovec Bartolovečki oštećene za oko 213.000 kuna.