Silovao i natjerao svoju partnericu na prostituciju uz prijetnje smrću njoj i njenoj obitelji Foto: Ilustracija

Silovao i natjerao svoju partnericu na prostituciju uz prijetnje smrću njoj i njenoj obitelji

M.N./Varaždinske vijesti | 23.1.2019. u 09:06h | Objavljeno u Crna kronika

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je donijelo rješenje o provođenju istrage protiv hrvatskog državljanina (1962.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela silovanja i prostitucije.

Postoji osnovana sumnja da je okrivljenik od rujna 2016. do studenog 2018. godine u Čakovcu i Zagrebu, nakon što je oštećenica htjela prekinuti intimnu vezu s njim, zatražio da nastave vezu i zaprijetio da će poslati njezine eksplicitne fotografije i videosnimke njezinoj obitelji te da će ubiti nju i njenu obitelj i dići kuću u zrak, a u više navrata ju i fizički napadao, čime je savladavao njezin otpor i protivno njenoj volji ju silovao.

Osnovano se sumnja da je od siječnja 2017. do studenog 2018. godine na Internetu objavljivao oglase za pružanje seksualnih usluga i dogovarao s većim brojem muških osoba da im oštećenica za iznose od 500,00 do 1.000,00 kuna pruža seksualne usluge u njegovom stanu u Čakovcu i u Zagrebu, što je oštećenica i činila u strahu zbog fizičkih napada okrivljenika i prijetnji, a primljeni novac je predavala okrivljeniku.

Na opisani način okrivljenik je stekao protupravnu korist u iznosu većem od 100.000,00 kuna. Okrivljenik se nalazi u istražnom zatvoru zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke u istrazi i opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.