Seketinčanin u šoku: U šumi sam zagledao krvavi trag i auto susjeda, a onda i njega...

vv | 6.1.2019. u 11:16h | Objavljeno u Crna kronika

Još i danas ne mogu doći k sebi nakon onog što sam jučer vidio, veli nam žitelj Seketina, koji je jučer naišao na prizor koji će vjerojatno pamtiti cijeli život.  Naime, kao veliki ljubitelj životinja, a osobito konja, hladno vrijeme i slab snijeg nisu ga spriječili da malo iza podneva zajaše svog konja te krene svojom uobičajenom jahačkom rutom po Varaždinbregu. Mislio je izvesti sebe i ljubimca u prirodu i opustiti se, ali jučerašnje jahanje bilo je sve samo ne opuštanje.

Na puteljku nedaleko od rekreacijskog centra u Slugovinama prvo je primijetio automobil svog susjeda, a onda i svježi trag krvi na lišću prekrivenim snijegom. To ga je začudilo i zabrinulo, ali ubrzo je zagledao susjeda kako se miče pa je odlučio udaljiti se dalje u šumu. Međutim, kako je i susjed ubrzo otišao i sjeo u svoje vozilo, konjem se približio mjestu na kojem je ovaj bio. A tamo prizor kojem se nije nadao.

-Iz grabe sam čuo nešto, a kad sam se približio, vidio sam susjedovog peseka svog u krvi. Mislio sam prvo da je zaklan, a onda sam shvatio da se još miče, iako mu je razbijena lubanja vjerojatno velikim kamenom koji je tamo bio, a ostao je i bez jednog oka, veli nam Seketinčanin.
Brzo je odjahao doma, pozvao nadležne službe, policiju i veterinare, ali sumnja da će psića veterinari uspjeti spasiti.

-Ozlijede su strašne i bilo čudo da psića spase, veli nam Seketinčanin, kojemu je stradali psić svojedobno „sredio“ par kokoši, ali za njim jako žali i ne može vjerovati da mu je presudio njegov vlasnik, susjed dobrohotnog izgleda, koji ima malu djecu.