Sabotaža u laboratoriju: Onemogućio računalo zlonamjernim programom Foto: Ilustracija

Sabotaža u laboratoriju: Onemogućio računalo zlonamjernim programom

VV | 25.11.2020. u 17:49h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su prijavu odgovorne osobe jednog medicinskog laboratorija iz Varaždina, da je oštećen kaznenim djelom Ometanje rada računalnog sustava.

Prema prijavi, u utorak, 17. siječnja, nepoznati je počinitelj onemogućio rad računalnog sustava u vlasništvu laboratorija. Navedeni je aktivirao zlonamjerni program koji je šifrirao i učinio neuporabljivim i nedostupnim veću količinu datoteka koje se odnose na sveukupno poslovanje laboratorija. Visina materijalne štete procjenjuje se na više tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju daljnji rad po zaprimljenoj kaznenoj prijavi.

Policijski službenici Policijske postaje Varaždin zaprimili su kaznenu prijavu odgovorne osobe jedne trgovine, kojom prijavljuje da je nepoznati počinitelj 24. studenog u ulici Gustava Krkleca u Varaždinu iskoristio zauzetost prodavačice i iz prodajne vitrine otuđio dva mobitela. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na utvrđivanju počinitelja ovog kaznenog djela.