Vozač (22) Vozio skoro dvostruko više nego je smio, a bio je i pod utjecajem alkohola

VV/MH | 26.7.2021. u 14:44h | Objavljeno u Crna kronika

- U petak, 23. srpnja u 23.20 sati u Lužanu Biškupečkom, policijski službenici Mobilnog tima Policijske uprave varaždinske specijalnim vozilom za utvrđivanje prekršaja tzv. presretačem zaustavili su osobno vozilo kojim je brzinom od 108 km/h u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena na 60 km/h upravljao mladi vozač starosti 22 godine. Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 0.58 g/kg - izvijestili su iz PU varaždinske.

Za počinjene prekršaje prijeti mu izricanje novčane kazne u iznosu do 12.000 kuna, zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima B kategorije 2 mjeseca, a po pravomoćnosti odluke o prekršajima i izricanje 6 negativnih prekršajnih bodova.

U subotu, 24. srpnja u 00.00 sati u ulici Ivana Mažuranića u Lepoglavi, policijski službenici Policijske postaje Ivanec zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 52-godišnjak.

- Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 3.13 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ivanec i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog - izvijestili su iz PU varaždinske.

U subotu, 24. srpnja u 19.07 sati na županijskoj cesti 2072 između Luke Ludbreške i Svetog Đurđa, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača mopeda kojim je upravljao 42-godišnjak.

- Provjerama je utvrđeno da upravlja neregistriranim mopedom i pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.77 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlo- kažu u policiji.

U subotu, 24. srpnja u 12.30 sati u Apatiji, policijski službenici Policijske postaje Ludbreg zaustavili su vozača osobnog vozila kojim je upravljao 42-godišnjak.

- Provjerama je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola u koncentraciji od 1.69 g/kg. Isti je zbog sumnje da će nastaviti s činjenjem prekršaja doveden u Policijsku postaju Ludbreg i smješten u posebnu prostoriju za zadržavanje. Protiv okrivljenika policijski službenici podnijeli su Optužni prijedlog - navodi se u izvješću PU varaždinske.