PU MEĐIMURSKA Višestrukom počinitelju prekršaja oduzeto vozilo

Varaždinske vijesti | 3.11.2021. u 14:16h | Objavljeno u Crna kronika

U noći, s 2. na 3. studenoga 2021. godine u Šenkovcu, Ulici Josipa Bedekovića policijski službenici su prilikom kontrole prometa zaustavili teretni automobil čakovečkih registarskih oznaka kojim je upravljao 33–godišnjak s područja Grada Mursko Središće.

Prilikom obavljanja kontrole vozila i vozača utvrđeno je da 33-godišnjak upravlja teretnim automobilom za vrijeme trajanja zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozilom „B“ kategorije. Također je utvrđeno da mu je vozačka dozvola proglašena nevažećom, odnosno poništena zbog prikupljenih 12 negativnih prekršajnih bodova.

33-godišnji vozač je već dva puta pravomoćno kažnjavan za počinjenje takvih prekršaja, zbog čega mu je temeljem Zakona o sigurnosti prometa na cestama privremeno oduzet teretni automobil. Također, izdan mu je prekršajni nalog i izrečena novčana kazna od 10.000,00 tisuća kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom u trajanju od tri mjeseca.

Zbog počinjenih prekršaja, recidivist je uhićen te će uz optužni prijedlog biti doveden na Općinski sud u Čakovcu, Prekršajni odjel.