Protiv organiziranog dvojca pokrenuta istraga zbog krađe "žestice" i parfema Foto: Ilustracija/Pixabay

Protiv organiziranog dvojca pokrenuta istraga zbog krađe "žestice" i parfema

VV | 13.2.2020. u 22:01h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 4. veljače donijelo rješenje o provođenju istrage protiv dva hrvatska državljanina (1952. i 1958.) zbog osnovane sumnje da su počinili kaznena djela razbojničke krađe i pokušaja teške tjelesne ozljede.

Postoji osnovana sumnja da je 68-godišnjak 18. prosinca 2019. u trgovačkom centru u Ludbregu, s police prodavaonice uzeo dvije boce žestokog alkoholnog pića i stavio u vrećicu prilagođenu za ometanje čitača zaštitnih kodova, iznio ih mimo blagajne bez plaćanja i ušao u osobni automobil u kojem ga je čekao 62-godišnjak ispred prodavaonice. Nakon što su tri prodavačice krenule za 68-godišnjakom da ga spriječe u krađi, a jedna od njih je svojim tijelom blokirala izlazak vozila s parkirališta, 62-godišnjak je, osnovano se sumnja, u cilju da pobjegnu s ukradenim stvarima i pristajući da ju teško ozlijedi, vožnjom unatrag usmjerio automobil prema prodavačici koja je u posljednji čas izbjegla nalet vozila naglim izmicanjem u stranu.

Osnovano se sumnja da su okrivljenici od 30. studenoga 2019. do 6. prosinca 2019. na području Varaždina, u više navrata s polica trgovina uzimali parfeme i stavljali ih u vrećicu prilagođenu za ometanje čitača zaštitnih kodova, čime su ih neopaženo iznosili parfeme iz trgovina bez plaćanja i zadržavši tako za sebe ukupno šest parfema vrijednih više od 3.700 kuna.

Označeno u