Prometne nesreće u Varaždinu, Maruševcu i Osonjaku, u jednoj ozlijeđeno čak troje osoba

vv | 30.9.2024. u 12:16h | Objavljeno u Crna kronika

U petak, 27. rujna oko 15 sati, u Jalkovečkoj ulici u Varaždinu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Žene starosti 66 godina upravljala je osobnim automobilom. Ona je dolaskom do raskrižja zaustavila vozilo s namjerom skretanja ulijevo, te je nakon što je propustila sva vozila skrenula ulijevo, a da nije propustila biciklistu koji se kretao iz suprotnog smjera i koji je zadržavao smjer kretanja, nakon čega je došlo do udara prednjeg lijevog dijela osobnog automobila u prednji dio bicikla kojim je upravljao 47-godišnjak. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 47-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U subotu, 28. rujna oko 01 sati, u Maruševcu, dogodila se prometna nesreća u kojoj je ozlijeđena jedna osoba. Muškarac starosti 24 godina upravljao je osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1.96 promila. On dolaskom do zavoja brzinu kretanja vozila nije prilagodio uvjetima na kolniku, izgubio je kontrolu nad upravljačem vozila te sletio u lijevo van kolnika u cestovni jarak, gdje je prednjom lijevom stranom vozila udario u drvo nakon čega je došlo do prevrtanja vozila na krov. U prometnoj nesreći ozlijeđen je 24-godišnjak. Medicinska pomoć mu je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njegove ozlijede će se okvalificirati naknadno.

U nedjelju, 29. rujna oko 16 sati, u mjestu Osonjak, dogodila se prometna nesreća u kojoj su ozlijeđene tri osobe. Muškarac starosti 63 godina upravljao je osobnim automobilom nerazvrstanom makadamskom cestom. Dolaskom do betonskog stupa javne rasvjete, prilikom mimoilaženja zbog nedovoljne širine kolnika, u fazi kočenja nije zaustavio svoje vozilo već je prednjom lijevom stranom svog vozila udario u prednju lijevu stranu vozila kojim je upravljao iz suprotnog smjera 22-godišnjak, a koji također nije zaustavio svoje vozilo i omogućio mimoilaženje, jer širina kolnika nerazvrstane ceste nije dovoljno široka za nesmetano mimoilaženje. U prometnoj nesreći ozlijeđeni su putnici iz vozila 22-godišnjaka, 51-godišnjakinja, 48-godišnjak i 50-godišnjakinja. Medicinska pomoć im je pružena u Općoj bolnici Varaždin, a njihove ozlijede će se okvalificirati naknadno.