Prodavali kokain i hašiš na području Varaždinske županije, imali i prigušivač te strojnicu!? Foto: Pexels / ilustracija

Prodavali kokain i hašiš na području Varaždinske županije, imali i prigušivač te strojnicu!?

Varaždinske vijesti | 13.6.2023. u 18:52h | Objavljeno u Crna kronika

Općinsko državno odvjetništvo u Varaždinu je 6. lipnja, nakon provedene istrage, podiglo pred Općinskim sudom u Varaždinu optužnicu protiv trojice hrvatskih državljana (1962., 1977. i 1980.) zbog počinjenih produljenih kaznenih djela neovlaštene proizvodnje i prometa drogama i nedozvoljenog posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari.

Optužnicom se trojicu okrivljenika tereti da su od veljače do rujna 2022. godine, na području Varaždinske županije, držali kod sebe radi prodaje te prodavali većem broju osoba droge kokain i hašiš te posredovali u prodaji droge.

Okrivljenog 62-godišnjaka tereti se da je neovlašteno kupio dva prigušivača pucnja za vatreno oružje čije posjedovanje je građanima zabranjeno. Okrivljenom 46-godišnjaku stavlja se na teret da je neovlašteno kupio jednu pušku strojnicu čije posjedovanje je građanima zabranjeno i prodao ju okrivljenom 43-godišnjaku.

U optužnici je predloženo da se okrivljenicima, uz kazne, odredi i oduzimanje imovinske koristi stečene kaznenim djelima.