Prodavala police osiguranja za vozila, a novac zadržala za sebe Foto: VV arhiva / ilustracija

Prodavala police osiguranja za vozila, a novac zadržala za sebe

Varaždinske vijesti | 17.10.2019. u 17:39h | Objavljeno u Crna kronika

Policijski službenici Policijske uprave varaždinske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 44-godišnjakinjom zbog sumnje da je, kao zaposlenica jednog osiguravajućeg društva, protupravno prisvojila tuđa novčana sredstva koja su povjerena na radu.

- Navedena je od srpnja do kolovoza 2018. godine sklopila police osiguranja motornih vozila s dvadesetak ugovaratelja osiguranja te od istih naplaćivala premije osiguranja u gotovini, no taj novac nije položila na žiro račun društva u čije ih je ime sklapala, već je novac zadržala za sebe. Time je ostvarila protupravnu imovinsku korist od oko 15.000 kuna. Protiv nje će se podnijeti kaznena prijava za kazneno djelo pronevjere - izvijestili su iz policije.

Priopćili su i da je jučer, 16. listopada, tijekom poslijepodnevnih sati u Hercegovačkoj ulici u Varaždinu nepoznati počinitelj ušao u kuću u vlasništvu 52-godišnjaka i otuđio nekoliko plinskih boca, aluminijske kotače i drugo. Visina materijalne štete procjenjuje se na nekoliko tisuća kuna. Policijski službenici nastavljaju rad na otkrivanju počinitelja ovog kaznenog djela.

Označeno u